Nail Çiler'den Vergi Haftası Mesajı

Gündem 26.02.2019 - 19:58, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2663+ kez okundu.
 

Nail Çiler'den Vergi Haftası Mesajı

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler25 Şubat – 3 Mart Vergi Haftası’ Nı Ve 1 Mart Muhasebeciler Günü’ Nü Bir Açıklama Yaparak Kutladı.
Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık yaratma amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası’ nda; ülkemizdeki tüm mükelleflerimizin, vergi dairesi çalışanları ile maliye de görev yapan vatandaşlarımızın ve muhasebecilerimizin “Vergi Haftası” ve “1 Mart Muhasebeciler Günü” nü kutlarım. Ülkemizin daha güçlü ekonomi politikaları izleyebilmesi için,sağlam gelir kaynaklarına sahip olması gerekmekte olup, vergi gelirleri bu kaynağın başında yer almaktadır. Bölgemiz de, bu gelirin sağlanmasında ödediği 71 ilin toplamından fazla vergi miktarıylaTürkiye ikincisi; tahakkukta ise Türkiye birincisi olarak ekonomiye katkıda önemli bir paya sahip olmaktadır. Ayrıca,İlyasbey, Uluçınar, İhtisas ve Hünkar olmak üzere çoğu ilden daha fazla Vergi Dairesi de bölgemizde bulunmaktadır. Vergi dairelerinde görev alan vatandaşlarımızın yanı sıra idare ile vergi mükelleflerimiz arasında köprü görevi üstlenen serbest muhasebeci mali müşavirlerimiz de bu anlamda çok önemli bir kamu hizmeti yürütmektedirler.Bu nedenle, Vergi Haftası ödenen vergilerin, ülkemizin kalkınmasının ve buradan elde edilen gelirin adil bir şekilde dağıtılmasının sonucunda, kamu hizmetlerinin topluma daha etkin bir şekilde ulaştırılmasında doğrudan etki ettiğini vurgulamak ve bu bilgiyi toplumun her kesimine bildirmek açısından önem taşımaktadır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK der ki, “Vatandaşa, hazineye karşı mükellefiyetinin en mühim vazifesi olduğunu anlatmak için, yorulmamak lazımdır.” Bu yıl, 25 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler Günü dolayısıyla, bu konularda hizmet veren tüm yetkililerimize çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyor, vergide gönüllülük esasının tüm toplumumuza yayılmasını temenni ediyorum.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler25 Şubat – 3 Mart Vergi Haftası’ Nı Ve 1 Mart Muhasebeciler Günü’ Nü Bir Açıklama Yaparak Kutladı.

Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda farkındalık yaratma amacıyla her yıl Şubat ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası’ nda; ülkemizdeki tüm mükelleflerimizin, vergi dairesi çalışanları ile maliye de görev yapan vatandaşlarımızın ve muhasebecilerimizin “Vergi Haftası” ve “1 Mart Muhasebeciler Günü” nü kutlarım.

Ülkemizin daha güçlü ekonomi politikaları izleyebilmesi için,sağlam gelir kaynaklarına sahip olması gerekmekte olup, vergi gelirleri bu kaynağın başında yer almaktadır. Bölgemiz de, bu gelirin sağlanmasında ödediği 71 ilin toplamından fazla vergi miktarıylaTürkiye ikincisi; tahakkukta ise Türkiye birincisi olarak ekonomiye katkıda önemli bir paya sahip olmaktadır. Ayrıca,İlyasbey, Uluçınar, İhtisas ve Hünkar olmak üzere çoğu ilden daha fazla Vergi Dairesi de bölgemizde bulunmaktadır.

Vergi dairelerinde görev alan vatandaşlarımızın yanı sıra idare ile vergi mükelleflerimiz arasında köprü görevi üstlenen serbest muhasebeci mali müşavirlerimiz de bu anlamda çok önemli bir kamu hizmeti yürütmektedirler.Bu nedenle, Vergi Haftası ödenen vergilerin, ülkemizin kalkınmasının ve buradan elde edilen gelirin adil bir şekilde dağıtılmasının sonucunda, kamu hizmetlerinin topluma daha etkin bir şekilde ulaştırılmasında doğrudan etki ettiğini vurgulamak ve bu bilgiyi toplumun her kesimine bildirmek açısından önem taşımaktadır.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK der ki, “Vatandaşa, hazineye karşı mükellefiyetinin en mühim vazifesi olduğunu anlatmak için, yorulmamak lazımdır.” Bu yıl, 25 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası ve 1 Mart Muhasebeciler Günü dolayısıyla, bu konularda hizmet veren tüm yetkililerimize çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyor, vergide gönüllülük esasının tüm toplumumuza yayılmasını temenni ediyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.