Nail Çiler, 15-22 Nisan Turizm Haftası’ Nı Bir Açıklama Yaparak Kutladı.

Gündem 13.04.2019 - 09:57, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2367+ kez okundu.
 

Nail Çiler, 15-22 Nisan Turizm Haftası’ Nı Bir Açıklama Yaparak Kutladı.

Gebze Ticaret Odasıyönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 15-22 Nisan Turizm Haftası’ Nı Bir Açıklama Yaparak Kutladı.
Turizm;ülkeler arası turist çekme gayreti içinde ekonomi ve kültür alışverişidir. Şehrimiz; bir çok tarihi ve kültürel mirası bünyesinde barındırmaktadır. Yaptığımız çalışmalar sonucu yanlış bir proje uygulanacak olmasını önlediğimiz Fatih’ in Otağı – Hünkar Çayırı, Kurutuluş Savaşı’ nın kahramanlarından Yahya Kaptan ve Kartacalıünlü Komutan Anibal’ ın Anıt mezarı, Eskihisar Kalemiz ve Eskihisar’ da bulunan dünyaca ünlü ressam Osman Hamdi Bey’ in eserlerinin bulunduğu müzesi ve evi, Mimar Sinan’ ın eseri olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Sultan Orhan Camii, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Demirciler Konağı, Darıca Feneri, Darıca Kalesi gibi değerlerin yanı sıra; Darıca Hayvanat Bahçesi, Bayramoğlu, Eskihisar, Tavşancıl gibi sahil yerleri ve Türkiye’nin ilk 6 Yürüyüş Rotası arasında gösterilen Gebze-Ballıkayalar Tabiat Parkı, şehrimizin gezip görülmesi gereken önemli tarihi ve turistik değerleridir. Gebze Ticaret Odası olarak, kentimizin tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkartmak için, yalnızca arife günleri dağıtılan bölgemize Has lezzet Gebze Çöreğimizin dağıtımı gerçekleştirerek, unutulmaması ve tanıtılmasını sağlama gayreti içindeyiz. Aynı zamanda, Odamızdan göndermiş olduğumuz tebrik kartlarımızda, önemli gün ve haftalarda sosyal medya üzerinden kullandığımız görsellerde bölgemizin sahip olduğu tarihi değerleri ön plana çıkartarak,bilinirliğin sağlanmasını hedefleyip; bölgemizde bir turizm atağı yapılmasına öncü olma gayretimiz de artarak devam etmektedir.            Ülkemize ziyarete gelen turistlerin kişi başı ortalama harcamalarının 650 dolar seviyesinde olmasıyla birlikte, 2018 yılı sonu verilerine göre turizmden elde edilen gelirimiz 29,5 Milyar dolar olarak açıklanmıştır. 39,2 Milyar Turiste ulaşan ülkemizde daha fazla turist sayısı elde etmemiz, hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda bölgemizi ve ülkemizi ileri seviyelere taşıyacaktır. Bölgemiz ile ülkemizde bulunan değerlerimizin korunması ve tanıtımının arttırılması dileğiyle; herkesi şehrimizin tarihi dokusunu ve kültürel güzelliklerini görmeye çağırıyor, başta turizm alanında hizmet verenler olmak üzere tüm vatandaşlarımın 15 – 22 Nisan Turizm Haftası'nı kutluyorum.                                    
Gebze Ticaret Odasıyönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, 15-22 Nisan Turizm Haftası’ Nı Bir Açıklama Yaparak Kutladı.

Turizm;ülkeler arası turist çekme gayreti içinde ekonomi ve kültür alışverişidir.

Şehrimiz; bir çok tarihi ve kültürel mirası bünyesinde barındırmaktadır. Yaptığımız çalışmalar sonucu yanlış bir proje uygulanacak olmasını önlediğimiz Fatih’ in Otağı – Hünkar Çayırı, Kurutuluş Savaşı’ nın kahramanlarından Yahya Kaptan ve Kartacalıünlü Komutan Anibal’ ın Anıt mezarı, Eskihisar Kalemiz ve Eskihisar’ da bulunan dünyaca ünlü ressam Osman Hamdi Bey’ in eserlerinin bulunduğu müzesi ve evi, Mimar Sinan’ ın eseri olan Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, Sultan Orhan Camii, Eskihisar Çeşmesi, İbrahim Paşa Çeşmesi, Demirciler Konağı, Darıca Feneri, Darıca Kalesi gibi değerlerin yanı sıra; Darıca Hayvanat Bahçesi, Bayramoğlu, Eskihisar, Tavşancıl gibi sahil yerleri ve Türkiye’nin ilk 6 Yürüyüş Rotası arasında gösterilen Gebze-Ballıkayalar Tabiat Parkı, şehrimizin gezip görülmesi gereken önemli tarihi ve turistik değerleridir.

Gebze Ticaret Odası olarak, kentimizin tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkartmak için, yalnızca arife günleri dağıtılan bölgemize Has lezzet Gebze Çöreğimizin dağıtımı gerçekleştirerek, unutulmaması ve tanıtılmasını sağlama gayreti içindeyiz. Aynı zamanda, Odamızdan göndermiş olduğumuz tebrik kartlarımızda, önemli gün ve haftalarda sosyal medya üzerinden kullandığımız görsellerde bölgemizin sahip olduğu tarihi değerleri ön plana çıkartarak,bilinirliğin sağlanmasını hedefleyip; bölgemizde bir turizm atağı yapılmasına öncü olma gayretimiz de artarak devam etmektedir.

 

         Ülkemize ziyarete gelen turistlerin kişi başı ortalama harcamalarının 650 dolar seviyesinde olmasıyla birlikte, 2018 yılı sonu verilerine göre turizmden elde edilen gelirimiz 29,5 Milyar dolar olarak açıklanmıştır. 39,2 Milyar Turiste ulaşan ülkemizde daha fazla turist sayısı elde etmemiz, hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda bölgemizi ve ülkemizi ileri seviyelere taşıyacaktır.

Bölgemiz ile ülkemizde bulunan değerlerimizin korunması ve tanıtımının arttırılması dileğiyle; herkesi şehrimizin tarihi dokusunu ve kültürel güzelliklerini görmeye çağırıyor, başta turizm alanında hizmet verenler olmak üzere tüm vatandaşlarımın 15 – 22 Nisan Turizm Haftası'nı kutluyorum.

        

 

        

               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.