Millete 100 Milyonluk Bayram Faturası

Siyaset 28.05.2020 - 21:37, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2297+ kez okundu.
 

Millete 100 Milyonluk Bayram Faturası

Ramazan Bayramında uygulanan dört günlük sokağa çıkma yasağı süresince yap işlet devret projelerine Hazineden 100 Milyon TL çıkacak. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde AKP’nin milletin aklı ile dalga geçercesine yapmış olduğu uygulamalara dikkat çekerek Bayram faturasının yine millete kesildiğini söyledi. EVDEN ÇIKMADIK AMA KÖPRÜLERİ KULLANDIK Akar, Bayram öncesinde 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağında köprü ve otoyolların ücretsiz olmasının traji komik bir uygulama olduğunun altını çizerek buna rağmen yap işlet devret projeleri olan Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tünelinin bu uygulamadan istisna tutulduğunu söyledi. Bir yandan vatandaşın evlerinden çıkamadığını ancak buna rağmen köprüleri kullandığına dikkat çeken Akar, sadece Osmangazi Köprüsünde günlük Hazine tarafından işletmeci firmaya 8 Milyon 960 Bin TL ödendiğinin bununda 4 günde 35 Milyon 840 Bin TL olduğunu söyledi. Yavuz Sultan Selim köprüsünde günlük 135 Bin araç garantisinin olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bununda 4 günde hazineye 11 Milyon 826 Bin TL bir yük getirdiğini söyledi. OTOYOLLAR DA DAHİL OLDU Avrasya Tünelinde de faturanın ağır olduğunun altını çizen Akar, Avrasya tünelindeki bedelin 10 Milyon’un üzerinde olduğunu bu üç projenin sadece sokağa çıkma yasağının olduğu 4 günlük Bayram sürecinde 57 Milyon 767 Bin TL olduğunu söyledi. Osmangazi Köprüsünün de dahil olduğu Gebze – İzmir otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsündeki bağlantı otoyolların da her bir kesim için araç garanti sayısının farklı olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bunların da dahil olması ile birlikte millete kesilen Bayram faturasın 100 Milyon TL’yi bulacağını söyledi. Bu süreçte AKP tarafından yapılan uygulamaların akıl tutulması olduğunu belirten Akar, hem iç uçuş seferlerini yasaklayacaklar hem de iç uçuşlarda KDV indirimi yapacaklar. Hem sokağa çıkma yasağı uygulayacaksınız hem de köprü ve otoyolları ücretsiz yapacaksınız. Yine garanti verdiğiniz köprü ve tünelde ücretsiz değil diyecekseniz. Ancak 3 proje de günlük 250 Bin aracın geçişini firmalara garanti edeceksiniz. Bunu milletimiz görüyor ve yapımında tek kuruş cebinizden çıkmadı diyenlerin nasıl sadece 4 günde milletin cebinden 100 Milyon TL aldığına da gereken cevabı verecektir dedi.  

Ramazan Bayramında uygulanan dört günlük sokağa çıkma yasağı süresince yap işlet devret projelerine Hazineden 100 Milyon TL çıkacak.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde AKP’nin milletin aklı ile dalga geçercesine yapmış olduğu uygulamalara dikkat çekerek Bayram faturasının yine millete kesildiğini söyledi.

EVDEN ÇIKMADIK AMA KÖPRÜLERİ KULLANDIK

Akar, Bayram öncesinde 81 ilde uygulanan sokağa çıkma yasağında köprü ve otoyolların ücretsiz olmasının traji komik bir uygulama olduğunun altını çizerek buna rağmen yap işlet devret projeleri olan Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tünelinin bu uygulamadan istisna tutulduğunu söyledi.

Bir yandan vatandaşın evlerinden çıkamadığını ancak buna rağmen köprüleri kullandığına dikkat çeken Akar, sadece Osmangazi Köprüsünde günlük Hazine tarafından işletmeci firmaya 8 Milyon 960 Bin TL ödendiğinin bununda 4 günde 35 Milyon 840 Bin TL olduğunu söyledi.

Yavuz Sultan Selim köprüsünde günlük 135 Bin araç garantisinin olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bununda 4 günde hazineye 11 Milyon 826 Bin TL bir yük getirdiğini söyledi.

OTOYOLLAR DA DAHİL OLDU

Avrasya Tünelinde de faturanın ağır olduğunun altını çizen Akar, Avrasya tünelindeki bedelin 10 Milyon’un üzerinde olduğunu bu üç projenin sadece sokağa çıkma yasağının olduğu 4 günlük Bayram sürecinde 57 Milyon 767 Bin TL olduğunu söyledi.

Osmangazi Köprüsünün de dahil olduğu Gebze – İzmir otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsündeki bağlantı otoyolların da her bir kesim için araç garanti sayısının farklı olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bunların da dahil olması ile birlikte millete kesilen Bayram faturasın 100 Milyon TL’yi bulacağını söyledi.

Bu süreçte AKP tarafından yapılan uygulamaların akıl tutulması olduğunu belirten Akar, hem iç uçuş seferlerini yasaklayacaklar hem de iç uçuşlarda KDV indirimi yapacaklar. Hem sokağa çıkma yasağı uygulayacaksınız hem de köprü ve otoyolları ücretsiz yapacaksınız. Yine garanti verdiğiniz köprü ve tünelde ücretsiz değil diyecekseniz. Ancak 3 proje de günlük 250 Bin aracın geçişini firmalara garanti edeceksiniz. Bunu milletimiz görüyor ve yapımında tek kuruş cebinizden çıkmadı diyenlerin nasıl sadece 4 günde milletin cebinden 100 Milyon TL aldığına da gereken cevabı verecektir dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.