Mevlana’nın ‘’Gel’’ çağrısına uluslararası öğrencilerden anlamlı yanıt

Darıca 12.12.2017 - 12:10, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1530+ kez okundu.
 

Mevlana’nın ‘’Gel’’ çağrısına uluslararası öğrencilerden anlamlı yanıt

Büyükşehir Belediyesi, uluslararası öğrencilerini Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya’ya götürdü.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kocaeli’nde eğitim gören Uluslararası öğrencilerini Mevlana’nın ölüm yıldönümü olan Şeb-Arus etkinlikleri kapsamında Konya’ya götürdü. Fikirleriyle tüm dünyayı etkileyen Hz. Mevlana’nın “Gel” çağrısına uyan uluslararası öğrenciler, Konya’da insan sevgisine yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler, Konya sokaklarında ellerinde taşıdıkları “Kardeşlik Vakti” dövizleriyle Hz. Mevlana’nın hümanizma felsefesini adeta taçlandırdı.   KELEBEKLER VADİSİNİ GÖRDÜLER Uluslararası öğrenciler Konya’da ilk olarak Selçuk Belediyesi’ne ait olan Kelebekler Vadisi’ni ziyaret etti. Vadi içinde oluşturulan tropikal iklim içindeki kelebekleri inceleyen Uluslararası öğrenciler bol bol fotoğraf çekti. Öğrenciler daha sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Belediyesi tarafından otizimli çocuklar için hayata geçirilen merkezi ziyaret etti. Merkezde otizmli çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi edinen öğrenciler ayrıca yine burada bulunan ve çocukların eğitimine büyük katkı sunan atları da görme olanağı buldu.   GEL ÇAĞRISINA ANLAMLI YANIT Öte yandan Uluslararası öğrenciler, büyük düşünür Hz. Mevlana’nın “Gel ne olursan gel” çağrısına gerçekleştirdikleri anlamlı bir etkinlikle yanıt verdi. Öğrenciler, “Kardeşlik Vakti” yazan dövizlerle Konya sokaklarında büyük beğeni toplayan bir yürüyüş gerçekleştirdi. Farklı milletten biraraya gelen öğrenciler bu hareketleriyle vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Uluslararası öğrenciler ziyaret kapsamında Hz. Mevlanı’nın Türbesi’nin ziyaret etti. Öğrenciler burada özellikle dünya barışı için birlikte dua etti. Uluslararası öğrenciler Şeb-i Arus törenlerinin ilk gününde gerçekleştirilen Mevlevi törenini de izledi.  
Büyükşehir Belediyesi, uluslararası öğrencilerini Şeb-i Arus etkinlikleri kapsamında Konya’ya götürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Kocaeli’nde eğitim gören Uluslararası öğrencilerini Mevlana’nın ölüm yıldönümü olan Şeb-Arus etkinlikleri kapsamında Konya’ya götürdü. Fikirleriyle tüm dünyayı etkileyen Hz. Mevlana’nın “Gel” çağrısına uyan uluslararası öğrenciler, Konya’da insan sevgisine yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Öğrenciler, Konya sokaklarında ellerinde taşıdıkları “Kardeşlik Vakti” dövizleriyle Hz. Mevlana’nın hümanizma felsefesini adeta taçlandırdı.

 

KELEBEKLER VADİSİNİ GÖRDÜLER

Uluslararası öğrenciler Konya’da ilk olarak Selçuk Belediyesi’ne ait olan Kelebekler Vadisi’ni ziyaret etti. Vadi içinde oluşturulan tropikal iklim içindeki kelebekleri inceleyen Uluslararası öğrenciler bol bol fotoğraf çekti. Öğrenciler daha sonra Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuk Belediyesi tarafından otizimli çocuklar için hayata geçirilen merkezi ziyaret etti. Merkezde otizmli çocuklara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi edinen öğrenciler ayrıca yine burada bulunan ve çocukların eğitimine büyük katkı sunan atları da görme olanağı buldu.

 

GEL ÇAĞRISINA ANLAMLI YANIT

Öte yandan Uluslararası öğrenciler, büyük düşünür Hz. Mevlana’nın “Gel ne olursan gel” çağrısına gerçekleştirdikleri anlamlı bir etkinlikle yanıt verdi. Öğrenciler, “Kardeşlik Vakti” yazan dövizlerle Konya sokaklarında büyük beğeni toplayan bir yürüyüş gerçekleştirdi. Farklı milletten biraraya gelen öğrenciler bu hareketleriyle vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Uluslararası öğrenciler ziyaret kapsamında Hz. Mevlanı’nın Türbesi’nin ziyaret etti. Öğrenciler burada özellikle dünya barışı için birlikte dua etti. Uluslararası öğrenciler Şeb-i Arus törenlerinin ilk gününde gerçekleştirilen Mevlevi törenini de izledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.