Mesleki yeterlilikte hedef ʹtehlikeliʹ meslekler

3.Sayfa 07.08.2018 - 15:11, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1778+ kez okundu.
 

Mesleki yeterlilikte hedef ʹtehlikeliʹ meslekler

Faaliyetine 2006ʹda başlayan kurum, bugüne kadar toplam 375 bin çalışana "Mesleki Yeterlilik" belgesi verdi. Bu çalışanlar arasında 350 bini iş kazaları açısında riskli, "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" gruplardaki işleri icra edenler oldu."Hedef 100 meslekte belge zorunluluğu" MYK tarafından, 54ʹü iş kazalarının en fazla yaşandığı inşaat sektörü olmak üzere "tehlikeli" ve "çok "tehlikeli" gruplardaki toplam 501 mesleğin de "ulusal meslek standardı" tespit edildi.Aralarında betonarme demircisi, duvarcı, kuyu bakım-onarım işçisi, yer altı üretim işçisi ve dökümcünün de olduğu meslekleri standarda kavuşturan kurum, mevcutta 81 olan belge zorunluluğu bulunan meslek sayısını da ilk etapta 100ʹün üstüne çıkartmayı planlıyor.   "Belgeli iş gücü bilinci oluşmaya başladı" MYK Başkanı Adem Ceylan, yaptığı açıklamada, kurum olarak ülkedeki insan kaynağının mesleki yeterliliğini belgelemesi için çalıştıklarını belirterek, mesleki yeterliliğini ispatlayan çalışanlarla üretimin kalitesinin ve iş gücü niteliğinin arttığını söyledi.Mevcutta 375 bin olan mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan sayısını yıl sonunda 400 binin üzerine çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:"Yaklaşık iki yıl önce mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan sayısı 40 bindi ama bugün 400 bine doğru gidiyor.   Bu tablo bize toplumda nitelikli ve belgeli iş gücü bilincinin oluşmaya başladığını gösteriyor. Özellikle iş kazaları bakımında riskli olan ʹtehlikeliʹ ve ʹçok tehlikeliʹ gruplardaki işlerde yeterliliğini ispatlayan çalışanlar sayesinde, sanayide nitelikli ürün ve kalite artıyor, iş kazaları da asgari düzeye iniyor."    

Faaliyetine 2006ʹda başlayan kurum, bugüne kadar toplam 375 bin çalışana "Mesleki Yeterlilik" belgesi verdi. Bu çalışanlar arasında 350 bini iş kazaları açısında riskli, "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" gruplardaki işleri icra edenler oldu."Hedef 100 meslekte belge zorunluluğu" MYK tarafından, 54ʹü iş kazalarının en fazla yaşandığı inşaat sektörü olmak üzere "tehlikeli" ve "çok "tehlikeli" gruplardaki toplam 501 mesleğin de "ulusal meslek standardı" tespit edildi.Aralarında betonarme demircisi, duvarcı, kuyu bakım-onarım işçisi, yer altı üretim işçisi ve dökümcünün de olduğu meslekleri standarda kavuşturan kurum, mevcutta 81 olan belge zorunluluğu bulunan meslek sayısını da ilk etapta 100ʹün üstüne çıkartmayı planlıyor.

 

"Belgeli iş gücü bilinci oluşmaya başladı" MYK Başkanı Adem Ceylan, yaptığı açıklamada, kurum olarak ülkedeki insan kaynağının mesleki yeterliliğini belgelemesi için çalıştıklarını belirterek, mesleki yeterliliğini ispatlayan çalışanlarla üretimin kalitesinin ve iş gücü niteliğinin arttığını söyledi.Mevcutta 375 bin olan mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan sayısını yıl sonunda 400 binin üzerine çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Ceylan, şunları kaydetti:"Yaklaşık iki yıl önce mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan sayısı 40 bindi ama bugün 400 bine doğru gidiyor.

 

Bu tablo bize toplumda nitelikli ve belgeli iş gücü bilincinin oluşmaya başladığını gösteriyor. Özellikle iş kazaları bakımında riskli olan ʹtehlikeliʹ ve ʹçok tehlikeliʹ gruplardaki işlerde yeterliliğini ispatlayan çalışanlar sayesinde, sanayide nitelikli ürün ve kalite artıyor, iş kazaları da asgari düzeye iniyor."

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.