Meclis Genel Kurulu'nda Söyledi

Siyaset 05.12.2019 - 14:36, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2345+ kez okundu.
 

Meclis Genel Kurulu'nda Söyledi

Alevi oyları için HDP ile yarış içerisinde olan CHP, bu konuda farklı tartışmaları gündeme getirmeye devam ediyor.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Alevilerin hakkını savundu.   CHP'li Tanrıkulu, neden Alevilerin vali, büyükelçi, hakim ya da savcı olmadığını sorguladı.   KAÇ VALİMİZ, KAÇ BÜYÜKELÇİMİZ VAR   CHP'li vekil, "Elimizi vicdanımıza koyalım ve araştıralım, varsanız araştıralım. Şu anda kamusal hizmetlere girmede ve kamusal hizmetlerde yükselmede Alevi yurttaşlarımıza ayrımcılık uygulanıyor mu, uygulanmıyor mu? Gelin araştıralım. Son zamanlarda girenler arasında oran olarak kaç yurttaşımız hâkim olmuştur, savcı olmuştur? Kaç valimiz içerisinde Alevi yurttaşımız vardır? Kaç büyükelçimiz içerisinde Alevi yurttaşımız vardır? Neden cemevleri yoktur, neden?" şeklinde konuştu.    
Alevi oyları için HDP ile yarış içerisinde olan CHP, bu konuda farklı tartışmaları gündeme getirmeye devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Alevilerin hakkını savundu.

 

CHP'li Tanrıkulu, neden Alevilerin vali, büyükelçi, hakim ya da savcı olmadığını sorguladı.

 

KAÇ VALİMİZ, KAÇ BÜYÜKELÇİMİZ VAR

 

CHP'li vekil, "Elimizi vicdanımıza koyalım ve araştıralım, varsanız araştıralım. Şu anda kamusal hizmetlere girmede ve kamusal hizmetlerde yükselmede Alevi yurttaşlarımıza ayrımcılık uygulanıyor mu, uygulanmıyor mu? Gelin araştıralım. Son zamanlarda girenler arasında oran olarak kaç yurttaşımız hâkim olmuştur, savcı olmuştur? Kaç valimiz içerisinde Alevi yurttaşımız vardır? Kaç büyükelçimiz içerisinde Alevi yurttaşımız vardır? Neden cemevleri yoktur, neden?" şeklinde konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.