Maskesiz sokağa çıkılması yasak olan iller hangileri

Gündem 14.05.2020 - 13:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2839+ kez okundu.
 

Maskesiz sokağa çıkılması yasak olan iller hangileri

10 ilde maske takmak zorunlu hale getirildi Korona ile mücadelede, "Kontrollü Sosyal Hayat" süreci ele alınırken, belirlenen bazı illerde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri de maske kullanımı... Türkiye'de, yoğunluk yaşanan pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile kuaförler ve berberlerde maske takmak zorunlu hale getirilirken, 10 şehirde de maske kullanımı zorunlu hale geldi. HANGİ İLLERDE ZORUNLU Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı. Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu 10 ilin yanı sıra Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de yoğunluğun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

10 ilde maske takmak zorunlu hale getirildi

Korona ile mücadelede, "Kontrollü Sosyal Hayat" süreci ele alınırken, belirlenen bazı illerde maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli tedbir uygulamalarından biri de maske kullanımı...

Türkiye'de, yoğunluk yaşanan pazar yerleri, marketler, AVM'ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile kuaförler ve berberlerde maske takmak zorunlu hale getirilirken, 10 şehirde de maske kullanımı zorunlu hale geldi.

HANGİ İLLERDE ZORUNLU

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, DenizliDüzce, KastamonuMuğla ve Uşak İl Hıfzısıhha Kurulları, sokağa maskesiz çıkmayı yasakladı.

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu 10 ilin yanı sıra Gaziantep, İzmir, Adana gibi kentlerde de yoğunluğun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.