Liderleri Adeta Fırçaladı

Siyaset 19.12.2019 - 16:34, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2311+ kez okundu.
 

Liderleri Adeta Fırçaladı

İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler konusunda sadece ayet okumanın yeterli olmayacağını icraat yapılması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzenlenen Liderler Zirvesi'nde kameralar karşısına geçti.   Burada dünya siyasetine ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdoğan, Türkiye'nin mülteciler konusundaki hassasiyetini anlattı ve İslam ülkeleri arasında birlik olması gerektiğini söyledi.   3 MİLYON 700 BİN SURİYELİ KARDEŞİMİZİ ALDIK   Arap Birliği'nin Türkiye'ye karşı küstah açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimizi varil bombalarından kaçıyor diye aldık, almayalım mı?" diye sordu.   AYET OKUMAKLA OLMUYOR   Erdoğan, "Siyasiler olarak adaletli davranmamız lazım. Yoksa, Esteîzü billah bismillah Va'tasımû bihablillâhi cemîân ve lâ teferrakû ila ahiril ayeh... Olmuyor. Hepiniz toptan sımsıkı Allah'ın ipine sarılın. Tefrikaya düşmeyin. Ayet-i kerimeyi okuyunca güzel ama icraata gelince bir şey olmayınca Allah bize nusretini göndermez. Thank you" diyerek sözlerini noktaladı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ABD'de Türk ve Müslüman Toplumu Buluşma programında benzer bir konuşma yapmıştı.   Erdoğan, "Rabbimiz orada, Esteîzü billah, Bismillah, “Va'tasımû bihablillâhi cemîân ve lâ teferrakû” buyuruyor. “Hepiniz toptan Allah’ın ipine sarılınız, Allah’ın Kur’an’ına sarılınız, dağılmayınız, tefrikaya düşmeyiniz” buyuruyor. Devamında, “düşerseniz gücünüz gider, zayıf düşersiniz.” İşte böyle olduğu için ne yazık ki İslam alemi zayıf düştü. Ama bir olsaydık, beraber olsaydık, iri olsaydık, diri olsaydık, kardeşliğimizin gereğini yerine getirseydik bir başka olurdu." ifadelerini kullanmıştı.
İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteciler konusunda sadece ayet okumanın yeterli olmayacağını icraat yapılması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzenlenen Liderler Zirvesi'nde kameralar karşısına geçti.

 

Burada dünya siyasetine ilişkin önemli açıklamalar yapan Erdoğan, Türkiye'nin mülteciler konusundaki hassasiyetini anlattı ve İslam ülkeleri arasında birlik olması gerektiğini söyledi.

 

3 MİLYON 700 BİN SURİYELİ KARDEŞİMİZİ ALDIK

 

Arap Birliği'nin Türkiye'ye karşı küstah açıklamalarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "3 milyon 700 bin Suriyeli kardeşimizi varil bombalarından kaçıyor diye aldık, almayalım mı?" diye sordu.

 

AYET OKUMAKLA OLMUYOR

 

Erdoğan, "Siyasiler olarak adaletli davranmamız lazım. Yoksa, Esteîzü billah bismillah Va'tasımû bihablillâhi cemîân ve lâ teferrakû ila ahiril ayeh... Olmuyor. Hepiniz toptan sımsıkı Allah'ın ipine sarılın. Tefrikaya düşmeyin. Ayet-i kerimeyi okuyunca güzel ama icraata gelince bir şey olmayınca Allah bize nusretini göndermez. Thank you" diyerek sözlerini noktaladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce ABD'de Türk ve Müslüman Toplumu Buluşma programında benzer bir konuşma yapmıştı.

 

Erdoğan, "Rabbimiz orada, Esteîzü billah, Bismillah, “Va'tasımû bihablillâhi cemîân ve lâ teferrakû” buyuruyor. “Hepiniz toptan Allah’ın ipine sarılınız, Allah’ın Kur’an’ına sarılınız, dağılmayınız, tefrikaya düşmeyiniz” buyuruyor. Devamında, “düşerseniz gücünüz gider, zayıf düşersiniz.” İşte böyle olduğu için ne yazık ki İslam alemi zayıf düştü. Ama bir olsaydık, beraber olsaydık, iri olsaydık, diri olsaydık, kardeşliğimizin gereğini yerine getirseydik bir başka olurdu." ifadelerini kullanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.