Kurban Kesecekler Dikkat! Bunları Yapmayan Kurban Kesemeyecek.

Gündem 19.07.2020 - 09:20, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3035+ kez okundu.
 

Kurban Kesecekler Dikkat! Bunları Yapmayan Kurban Kesemeyecek.

Kurban bıçaklarını biletirken bunu yapanlar kurban kesemeyecek
Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bileteceklere uyarılarda bulunan bıçak ustaları, "Bıçağı yaktığın zaman gittiğiniz yerde kelle de kesemezsiniz et de kesemezsiniz” dediler. Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bileteceklere uyarılarda bulunan bıçak ustaları, "Bıçağı yaktığın zaman gittiğiniz yerde kelle de kesemezsiniz et de kesemezsiniz” dediler. Kurban Bayramı'na yaklaşık 2 hafta kala Kocaeli'de çeşit çeşit bıçaklar tezgahlarda yerini almaya başladı. Bıçakçıların bileme mesaisi ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Bayrama sayılı günler kala iş yoğunluğu giderek artan bıçak ustaları, vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirmek için kullanacakları bıçakları alırken seçici olmaları konusunda uyardı. Bıçaklarını biletecek vatandaşları da uyaran bıçak ustaları, bileme esnasında bıçakların yakılmaması gerektiği aksi halde kurban ve et kesiminde kullanılmaz hale gelebileceğini söylediler. “Önemli olan bıçağımızın çelik olması”   Kocaeli'de 25 yıldır bıçakçılık işiyle uğraşan 39 yaşındaki Muzaffer Öner, yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte bıçak bilemelerde özen göstermek gerektiğini söyledi. Vatandaşların bıçaklarını alırken çelik olanları seçmeleri gerektiğinin altını çizen Öner, “Vatandaşlar seyyar satıcılardan değil de dükkanlara giderek oradan kendileri seçebiliyorlar. Pahalı bıçak olması önemli değil, bıçağın çelik olması gerekiyor. Dışarıdan gelen sıradan bıçakları bir kere sürtersen direkt körelmeye gidiyor. Ondan sonra ne kesebiliyor ne de başka bir şey yapabiliyor. Marketlerden de bıçaklar alınabilir, orada da marka bıçaklar oluyor ama alırken biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Mesela dışarıdan, Çin'den gelen bıçaklar var, onlar olmuyor. Bıçağı elinize aldığınız zaman sağa sola bükebiliyorsunuz. Onlardan hiç olmaz. Bilenmeye bile gelmiyor. Önemli olan bıçağımızın çelik olması. Bıçak sağa sola oynamayacak” dedi.
Kurban bıçaklarını biletirken bunu yapanlar kurban kesemeyecek

Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bileteceklere uyarılarda bulunan bıçak ustaları, "Bıçağı yaktığın zaman gittiğiniz yerde kelle de kesemezsiniz et de kesemezsiniz” dediler.

Kurban Bayramı öncesinde bıçaklarını bileteceklere uyarılarda bulunan bıçak ustaları, "Bıçağı yaktığın zaman gittiğiniz yerde kelle de kesemezsiniz et de kesemezsiniz” dediler.

Kurban Bayramı'na yaklaşık 2 hafta kala Kocaeli'de çeşit çeşit bıçaklar tezgahlarda yerini almaya başladı. Bıçakçıların bileme mesaisi ise yoğun bir şekilde devam ediyor. Bayrama sayılı günler kala iş yoğunluğu giderek artan bıçak ustaları, vatandaşların ibadetlerini gerçekleştirmek için kullanacakları bıçakları alırken seçici olmaları konusunda uyardı. Bıçaklarını biletecek vatandaşları da uyaran bıçak ustaları, bileme esnasında bıçakların yakılmaması gerektiği aksi halde kurban ve et kesiminde kullanılmaz hale gelebileceğini söylediler.


“Önemli olan bıçağımızın çelik olması”

 

Kocaeli'de 25 yıldır bıçakçılık işiyle uğraşan 39 yaşındaki Muzaffer Öner, yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte bıçak bilemelerde özen göstermek gerektiğini söyledi. Vatandaşların bıçaklarını alırken çelik olanları seçmeleri gerektiğinin altını çizen Öner, “Vatandaşlar seyyar satıcılardan değil de dükkanlara giderek oradan kendileri seçebiliyorlar. Pahalı bıçak olması önemli değil, bıçağın çelik olması gerekiyor. Dışarıdan gelen sıradan bıçakları bir kere sürtersen direkt körelmeye gidiyor. Ondan sonra ne kesebiliyor ne de başka bir şey yapabiliyor. Marketlerden de bıçaklar alınabilir, orada da marka bıçaklar oluyor ama alırken biraz daha dikkat edilmesi gerekiyor. Mesela dışarıdan, Çin'den gelen bıçaklar var, onlar olmuyor. Bıçağı elinize aldığınız zaman sağa sola bükebiliyorsunuz. Onlardan hiç olmaz. Bilenmeye bile gelmiyor. Önemli olan bıçağımızın çelik olması. Bıçak sağa sola oynamayacak” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.