kurban bayramında tatil kaç gün olacak-kısıtlama olacakmı

Gündem 17.07.2020 - 17:52, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2501+ kez okundu.
 

kurban bayramında tatil kaç gün olacak-kısıtlama olacakmı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
  "İşin davet kısmı Diyanet'e ait. Gerekli davetleri Diyanet yapacak.   Camiye girişler kontrollü olacak. Corona virüs sürecindeki hassasiyetler dikkanete alınarak yapılacak. Bin ila 1500 civarında bir cemaat oluşabilecek. Davet içerisinde erkeklerin yanında bayanlar da olabilecek. Dışarıda açık alana sahip olması da avantaj. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu değerlendirecek. Yurtdışından gelen tepkiler bizi bağlamaz. Bu bizim iç egemenlik meselemizdir. Kimsenin buraya bir müdahalesi söz konusu olamaz. 86 yıl aradan sonra aslına rücu etmesi cami olması bu milletin en tabii hakkıdır. Bunun gerçekleşmesi sadece Türkiye değil tüm İslam dünyası için önemlidir. Meclisimizdeki ortak duruş da çok çok anlamlıydı." KURBAN BAYRAMINDA BÖYLE BİR ADIM ATMAK ZOR Kurban bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor. Ama değerlendirmesini tabi Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özellikle de birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

"İşin davet kısmı Diyanet'e ait. Gerekli davetleri Diyanet yapacak.

 

Camiye girişler kontrollü olacak. Corona virüs sürecindeki hassasiyetler dikkanete alınarak yapılacak. Bin ila 1500 civarında bir cemaat oluşabilecek. Davet içerisinde erkeklerin yanında bayanlar da olabilecek. Dışarıda açık alana sahip olması da avantaj. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunu değerlendirecek.

Yurtdışından gelen tepkiler bizi bağlamaz. Bu bizim iç egemenlik meselemizdir. Kimsenin buraya bir müdahalesi söz konusu olamaz. 86 yıl aradan sonra aslına rücu etmesi cami olması bu milletin en tabii hakkıdır. Bunun gerçekleşmesi sadece Türkiye değil tüm İslam dünyası için önemlidir. Meclisimizdeki ortak duruş da çok çok anlamlıydı."

KURBAN BAYRAMINDA BÖYLE BİR ADIM ATMAK ZOR


Kurban bayramı için böyle bir adım atmak biraz zor. Ama değerlendirmesini tabi Bilim Kurulu yapacağı gibi biz de Bilim Kurulu ile bunu paylaşabiliriz. Kurban Bayramı'nın özellikleri, hususiyetleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek, herkes özellikle de birbirini ziyaret ki bu sadece bayramda oluyor. Şu anda gündemimizde böyle bir durum yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.