KOGİDEF'TEN KIZILKAYA MADENİ İLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMA

Gündem 06.08.2019 - 16:17, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1911+ kez okundu.
 

KOGİDEF'TEN KIZILKAYA MADENİ İLE İLGİLİ SERT AÇIKLAMA

KOGİDEF (Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu) Başkanı Mehmet Elmas, son günlerin tartışılan konusu Kızılkaya Madeni ile ilgili basın açıklaması yaptı.
  BAŞKAN ELMAS: "AÇIK KÜREME SİSTEMİNE KARŞIYIZ"   İşte Başkan Mehmet Elmas'ın yapmış olduğu basın açıklaması:   "Eti Bakır A.Ş firmasının Espiye ilçesi Soğukpınar Beldemizdeki tarihi Kızılkaya madeninde yapacak olduğu açık küreme ile alakalı çalışmaları yakından takip ediyor ve bu çalışmaların maalesef bölgemizin tarihi ve kültürel dokusunu derinden yaraladığını ve özellikle su kaynaklarımızı ve tarım alanlarımızı açık açık tehdit ettiğini üzülerek izliyor ve belirtiyoruz.     ÇED raporunun kısmi manada olmadığı bilindiği halde bu yapılacak işin bölgeye ne derece ciddi manada zarar verileceği hiç düşünülmüyor mu? Bunu yetkililere soruyoruz.      Bölgemiz her mevsim bol yağış alan ve çok zengin bitki örtüsüne sahip bir bölge olup birçok yabani hayatı kendi içinde barındırıyor. Özellikle hayvancılık ve fındık üretimi yaparak geçimini sağlayan yöre halkının bu açık küreme işiyle alakalı mevcut şirket yetkilileri ile yapmış oldukları toplantıda bu çalışmayı istemediklerini, eğer bu çalışma olursa bu bölgedeki her türlü yaşamın çok olumsuz derecede etkileneceğini çok net bir dille ifade ettiler. Bizim isteğimiz bu olayın yapıcı bir dille tekrar tekrar konuşularak iyi bir şekilde sonuçlanmasıdır. Aksi takdirde bölgemizde huzur kalmayıp, vicdanlar hep yaralı kalacaktır.     Kocaeli’de Giresunlu hemşerilerimizi temsil eden bir federasyon olarak, doğduğumuz toprakların bu şekilde şuursuzca hırpalanmasına göz yummayacağız. Giresun halkının hiçbir zaman düzgün ve resmi yapılan işlerin karşısında olmadığını, her daim devletinin yanında olduğunu ancak bu işlerin küreme sistemiyle yapılacağından bölgenin coğrafi görüntüsünün bozulacağı, ormanlarımızın talan edileceği endişesini taşıyoruz.      KOGİDEF (Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu) olarak, bu olayın takipçisi olacağımızı ve kesinlikle açık küreme işini istemediğimizi, bununla ilgili tekraren kesinlikle olayın karşısında olacağımızı ve küreme sistemini asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna ve yetkililere saygıyla bildiriyoruz."     KOGİDEF Başkanı Mehmet ELMAS
KOGİDEF (Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu) Başkanı Mehmet Elmas, son günlerin tartışılan konusu Kızılkaya Madeni ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

BAŞKAN ELMAS: "AÇIK KÜREME SİSTEMİNE KARŞIYIZ"

 

İşte Başkan Mehmet Elmas'ın yapmış olduğu basın açıklaması:

 

"Eti Bakır A.Ş firmasının Espiye ilçesi Soğukpınar Beldemizdeki tarihi Kızılkaya madeninde yapacak olduğu açık küreme ile alakalı çalışmaları yakından takip ediyor ve bu çalışmaların maalesef bölgemizin tarihi ve kültürel dokusunu derinden yaraladığını ve özellikle su kaynaklarımızı ve tarım alanlarımızı açık açık tehdit ettiğini üzülerek izliyor ve belirtiyoruz.

 

 

ÇED raporunun kısmi manada olmadığı bilindiği halde bu yapılacak işin bölgeye ne derece ciddi manada zarar verileceği hiç düşünülmüyor mu? Bunu yetkililere soruyoruz.

 

 

 Bölgemiz her mevsim bol yağış alan ve çok zengin bitki örtüsüne sahip bir bölge olup birçok yabani hayatı kendi içinde barındırıyor. Özellikle hayvancılık ve fındık üretimi yaparak geçimini sağlayan yöre halkının bu açık küreme işiyle alakalı mevcut şirket yetkilileri ile yapmış oldukları toplantıda bu çalışmayı istemediklerini, eğer bu çalışma olursa bu bölgedeki her türlü yaşamın çok olumsuz derecede etkileneceğini çok net bir dille ifade ettiler. Bizim isteğimiz bu olayın yapıcı bir dille tekrar tekrar konuşularak iyi bir şekilde sonuçlanmasıdır. Aksi takdirde bölgemizde huzur kalmayıp, vicdanlar hep yaralı kalacaktır.

 

 

Kocaeli’de Giresunlu hemşerilerimizi temsil eden bir federasyon olarak, doğduğumuz toprakların bu şekilde şuursuzca hırpalanmasına göz yummayacağız. Giresun halkının hiçbir zaman düzgün ve resmi yapılan işlerin karşısında olmadığını, her daim devletinin yanında olduğunu ancak bu işlerin küreme sistemiyle yapılacağından bölgenin coğrafi görüntüsünün bozulacağı, ormanlarımızın talan edileceği endişesini taşıyoruz.

 

 

 KOGİDEF (Kocaeli Giresun Dernekleri Federasyonu) olarak, bu olayın takipçisi olacağımızı ve kesinlikle açık küreme işini istemediğimizi, bununla ilgili tekraren kesinlikle olayın karşısında olacağımızı ve küreme sistemini asla kabul etmeyeceğimizi kamuoyuna ve yetkililere saygıyla bildiriyoruz."

 

 

KOGİDEF Başkanı

Mehmet ELMAS

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.