KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN’IN 19 MAYIS İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Gündem 18.05.2020 - 11:27, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1930+ kez okundu.
 

KOCAELİ MİLLETVEKİLİ TAHSİN TARHAN’IN 19 MAYIS İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili bir mesaj yayınladı.   Atatürk’ün büyük eseri Nutuk’a atıfta bulunan Tarhan, “Bilindiği üzere Nutuk, Ulu Önderin ‘1919 yılı Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktım’ cümlesiyle başlar ve gençliğe hitabeyle sona erer. 19 Mayıs’ın anlamı, iddiası ve ruhu Atatürk’ün kaleme alıp TBMM kürsüsünde bizzat okuduğu bu ölümsüz eserin içinde saklıdır” dedi.   BAĞIMSIZLIK   19 Mayıs’ın emperyalizme karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olduğu gerçeğinin altını bir kez daha çizen Tarhan şunları söyledi: “Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla esareti kabul etmeyen Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. 19 Mayıs’la ateşlenen hareket tarihin akışını değiştirmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Osmanlı’nın küllerinden egemen ve bağımsız bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur. 19 Mayıs bir yeniden doğuş hikayesidir. İşgallerle toprağı ve hürriyeti elinden alınmaya çalışılan Türk ulusu bağımsızlık mücadelesiyle kendisine yeni bir devlet ve yeni bir gelecek yaratmıştır”.    “19 Mayıs’la başlayan ve 30 Ağustos’la askeri 29 Ekim’le siyasi açıdan başarıya ulaşan Türk Kurtuluş Savaşı sadece kendi ulusumuz için değil, emperyalist güçler tarafından ezilen tüm uluslar için tarihi bir dönüm noktasıdır. Atatürk’ün başlattığı hareket ve kazandığı savaş esaret altındaki pek çok halka örnek olmuştur”.   “BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR”   Tarhan’a göre 19 Mayıs’ın en az bağımsızlık mücadelesi kadar önemli olan bir diğer yönü gençlik ve Atatürk’ün gençlere bıraktığı mirastır. Gençliğin önemine dikkat çeken Tarhan şu görüşleri dile getirdi:     “Atatürk’ün “dinlenmemek üzere yürümeye devam edenler asla ve asla yorulmazlar” ilkesi dün olduğu gibi bugün de en önemli rehberimizdir. Cumhuriyet gençliğe emanet edilmiştir. Bugünün Türkiye’sinde her dört gençten biri işsiz. Beyin göçü lise seviyesine kadar indi. Tablo karanlık. Ama olumsuzluklar umudumuzu ve kararlılığımızı zedelememeli. Cumhuriyet değerlerine bağlı, kalbi memleket sevgisiyle dolu çağdaş gençler yetiştirmek en büyük görevimiz. Gençlerin görevi ise Atatürk Cumhuriyetini ne pahasına olursa olsun koruyup kollamak”.    “Kurtuluş Savaşı’nın başladığı bu anlamlı günde başta Ulus Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”. 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

 

Atatürk’ün büyük eseri Nutuk’a atıfta bulunan Tarhan, “Bilindiği üzere Nutuk, Ulu Önderin ‘1919 yılı Mayıs’ının 19. Günü Samsun’a çıktım’ cümlesiyle başlar ve gençliğe hitabeyle sona erer. 19 Mayıs’ın anlamı, iddiası ve ruhu Atatürk’ün kaleme alıp TBMM kürsüsünde bizzat okuduğu bu ölümsüz eserin içinde saklıdır” dedi.

 

BAĞIMSIZLIK

 

19 Mayıs’ın emperyalizme karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımı olduğu gerçeğinin altını bir kez daha çizen Tarhan şunları söyledi:

“Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla esareti kabul etmeyen Türk ulusunun bağımsızlık mücadelesi başlamıştır. 19 Mayıs’la ateşlenen hareket tarihin akışını değiştirmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkomutanlığında Osmanlı’nın küllerinden egemen ve bağımsız bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur. 19 Mayıs bir yeniden doğuş hikayesidir. İşgallerle toprağı ve hürriyeti elinden alınmaya çalışılan Türk ulusu bağımsızlık mücadelesiyle kendisine yeni bir devlet ve yeni bir gelecek yaratmıştır”.   

“19 Mayıs’la başlayan ve 30 Ağustos’la askeri 29 Ekim’le siyasi açıdan başarıya ulaşan Türk Kurtuluş Savaşı sadece kendi ulusumuz için değil, emperyalist güçler tarafından ezilen tüm uluslar için tarihi bir dönüm noktasıdır. Atatürk’ün başlattığı hareket ve kazandığı savaş esaret altındaki pek çok halka örnek olmuştur”.

 

“BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR”

 

Tarhan’a göre 19 Mayıs’ın en az bağımsızlık mücadelesi kadar önemli olan bir diğer yönü gençlik ve Atatürk’ün gençlere bıraktığı mirastır. Gençliğin önemine dikkat çeken Tarhan şu görüşleri dile getirdi:  

 

“Atatürk’ün “dinlenmemek üzere yürümeye devam edenler asla ve asla yorulmazlar” ilkesi dün olduğu gibi bugün de en önemli rehberimizdir. Cumhuriyet gençliğe emanet edilmiştir. Bugünün Türkiye’sinde her dört gençten biri işsiz. Beyin göçü lise seviyesine kadar indi. Tablo karanlık. Ama olumsuzluklar umudumuzu ve kararlılığımızı zedelememeli. Cumhuriyet değerlerine bağlı, kalbi memleket sevgisiyle dolu çağdaş gençler yetiştirmek en büyük görevimiz. Gençlerin görevi ise Atatürk Cumhuriyetini ne pahasına olursa olsun koruyup kollamak”.   

“Kurtuluş Savaşı’nın başladığı bu anlamlı günde başta Ulus Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını şükranla anıyorum. Tüm vatandaşlarımızın, özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.