Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'dan 10 Ocak mesajı

Gündem 09.01.2021 - 12:42, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2698+ kez okundu.
 

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar'dan 10 Ocak mesajı

Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez öğelerinden olan, gücünü kamuoyundan alan, bireyin haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın demokrasinin dördüncü kuvvetidir.
Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, bireyin, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabilir. Gazetecilik alanında 10 Ocak 1961 tarihinde elde edilen hakların aradan geçen 60 yılda ileriye gidememesi düşündürücüdür. Türkiye’de Sendikalı gazeteci oranının yüzde 3, tutuklu gazeteci sayısında dünyanın önde gelen ülkelerinden olması bu konuda gereken adımların atılmadığının göstergesidir.   Ancak unutulmamalıdır ki Basın bir nevi devlet ile halk arasındaki köprüdür. Bu bağın doğruluk üzerine kurularak sağlamlığının arttırılması da yine basın mensuplarımızın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dile getirdiği gibi gördüğünü, düşündüğünü ve bildiğini samimiyetle yazması ile mümkündür. Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız bir şekilde yapan aynı zamanda kamuoyu da oluşturabilen son derece önemli bu mesleğin mensuplarının ne denli zor şartlar altında çalıştığı da açıktır.   Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum.                                                                                                                                                            Haydar AKAR                                                                                                                 TBMM Başkanvekili                                               Kocaeli Milletvekili
Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez öğelerinden olan, gücünü kamuoyundan alan, bireyin haber alma hakkını kullanmasını sağlayan basın demokrasinin dördüncü kuvvetidir.

Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, bireyin, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabilir.

Gazetecilik alanında 10 Ocak 1961 tarihinde elde edilen hakların aradan geçen 60 yılda ileriye gidememesi düşündürücüdür. Türkiye’de Sendikalı gazeteci oranının yüzde 3, tutuklu gazeteci sayısında dünyanın önde gelen ülkelerinden olması bu konuda gereken adımların atılmadığının göstergesidir.

 

Ancak unutulmamalıdır ki Basın bir nevi devlet ile halk arasındaki köprüdür. Bu bağın doğruluk üzerine kurularak sağlamlığının arttırılması da yine basın mensuplarımızın Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dile getirdiği gibi gördüğünü, düşündüğünü ve bildiğini samimiyetle yazması ile mümkündür. Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız bir şekilde yapan aynı zamanda kamuoyu da oluşturabilen son derece önemli bu mesleğin mensuplarının ne denli zor şartlar altında çalıştığı da açıktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum.

                                                                                                         

                                                 Haydar AKAR                                                                                                                 TBMM Başkanvekili

                                              Kocaeli Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.