Kocaeli Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Elmas

Ekonomi 23.07.2019 - 09:58, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2431+ kez okundu.
 

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Elmas

Fındık fiyatını en az 20 TL olmalı
Kocaeli Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Elmas, ülkemiz için oldukça önemli bir ticaret hacmi olan fındık fiyatı ile alakalı gündeme dair açıklamalarda bulundu. Mehmet Elmas yapmış olduğu açıklamada, “Fındık fiyatını en az 20 TL olması gereken bir ürün zahmetinin yanı sıra , özellikle Orta Karadenizin tek geçim kaynağı olan fındık artık hak ettiği değerlerde olmalıdır” dedi. Mehmet Elmas, “Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Türkiye, hem üretimde hem ihracatta dünya lideri konumunda. Topraklarımızın 706 bin hektarlık alanında yaklaşık 500 bin çiftçi tarafından kalitesi yüksek fındıklar yetiştiriliyor. Türkiye’nin üretim kaleminde çok önemli bir yere sahip fındıkta hiç ithalat yapılmıyor.” Elmas, “Yetlililerimizin bu konuyu dikkate almaları, fındık çiftcisini ve bu üründen ekmek yiyyen herkesi düsünmeleri gerektiğini buradan belirtmek isterim.” dedi.
Fındık fiyatını en az 20 TL olmalı

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyon Başkanı Mehmet Elmas, ülkemiz için oldukça önemli bir ticaret hacmi olan fındık fiyatı ile alakalı gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mehmet Elmas yapmış olduğu açıklamada, “Fındık fiyatını en az 20 TL olması gereken bir ürün zahmetinin yanı sıra , özellikle Orta Karadenizin tek geçim kaynağı olan fındık artık hak ettiği değerlerde olmalıdır” dedi.

Mehmet Elmas, “Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini karşılayan Türkiye, hem üretimde hem ihracatta dünya lideri konumunda. Topraklarımızın 706 bin hektarlık alanında yaklaşık 500 bin çiftçi tarafından kalitesi yüksek fındıklar yetiştiriliyor. Türkiye’nin üretim kaleminde çok önemli bir yere sahip fındıkta hiç ithalat yapılmıyor.”

Elmas, “Yetlililerimizin bu konuyu dikkate almaları, fındık çiftcisini ve bu üründen ekmek yiyyen herkesi düsünmeleri gerektiğini buradan belirtmek isterim.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.