Kocaeli Fırıncılar Odası Ekmek Zammını Savundu.

Ekonomi 06.02.2021 - 12:57, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2573+ kez okundu.
 

Kocaeli Fırıncılar Odası Ekmek Zammını Savundu.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali SARI ekmek zammının zaruri olduğunu belirterek fırıncı esnafının ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirten yaparak ekmek zammına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali SARI yaptığı açıklamada:   ''Bildiğiniz üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizde de salgın sebebiyle ekonomimiz oldukça zor bir dönemden geçmekte,Tabii ki bu süreç bizleri de oldukça etkiledi… Özellikle başta un olmak üzere maya’da,doğalgaz’da,elektrik’de,yakıt’da ve işçilik ücretlerindeki artışlar zorunlu olarak bizlerin de girdi maliyetlerini artırdı… Bu nedenle, 06 Şubat 2021 tarihinden itibaren, tüm girdilerimizde 50’ye yakın bir artış söz konusu iken, bizler, 230 Gram ekmeğimizi, gramajı sabit tutarak, 14’lük bir artışla 2.00 TL. yapma zorunluluğu doğmuştur.     İnanıyorum ki, hem salgın sürecinde hem de ekonomik olarak esnafımızın hayatiyetinin devamında, bu zor dönemi de birlikte aşacağız… Buradan vatandaşlarımız için var olan uygulamalarımızdan da bahsetmek istiyorum     1. Kocaeli genelinde Halk ekmek satışlarımız devam edecektir. 2. Askıda ekmek uygulamasının sağduyulu vatandaşlarımızın katkısıyla artacağı kanaatindeyiz.   Takriben , 500 fırında 100 ekmek üzerinden hesapla 50.000’e yakın ekmeğimizi dar gelirli ailelerimize ulaştırmayı sürdüreceğiz.   3. İsrafın önlenmesi ve daha çok ekmek tüketen vatandaşlarımıza destek olmak gayesiyle “ akşamdan kalan ekmeklerimizi “ , takriben 50.000 civarında ,yarı fiyatına halkımıza ulaştırma çabası içerisinde olacağız.   4. İlimiz genelinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden 50.000 aileye 25 indirimli ekmek satışlarımız fırınlarımızdan devam edecektir.   (50.000 aile X 4 kişi = 200.000 kişiye)   5. Alım gücü olmayan ailelerimiz Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bildirilmesi durumunda ekmek ihtiyaçlarını ÜCRETSİZ bir şekilde karşılamaya devam edecektir.     Amacımız, her zaman söyleyegeldiğimiz gibi,kalite ve hijyeni birincil öncelik olarak kabul edip vatandaşlarımıza en iyiyi,en hesaplı şekilde ulaştırmaktır. Bilgi edinilmesini rica ederiz''.dedi.  
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali SARI ekmek zammının zaruri olduğunu belirterek fırıncı esnafının ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini belirten yaparak ekmek zammına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali SARI yaptığı açıklamada:
 
''Bildiğiniz üzere tüm dünya ile birlikte ülkemizde de salgın sebebiyle ekonomimiz oldukça zor bir dönemden geçmekte,Tabii ki bu süreç bizleri de oldukça etkiledi…
Özellikle başta un olmak üzere maya’da,doğalgaz’da,elektrik’de,yakıt’da ve işçilik ücretlerindeki artışlar zorunlu olarak bizlerin de girdi maliyetlerini artırdı…
Bu nedenle, 06 Şubat 2021 tarihinden itibaren, tüm girdilerimizde 50’ye yakın bir artış söz konusu iken, bizler, 230 Gram ekmeğimizi, gramajı sabit tutarak, 14’lük bir artışla 2.00 TL. yapma zorunluluğu doğmuştur.
 
 
İnanıyorum ki, hem salgın sürecinde hem de ekonomik olarak esnafımızın hayatiyetinin devamında, bu zor dönemi de birlikte aşacağız…
Buradan vatandaşlarımız için var olan uygulamalarımızdan da bahsetmek istiyorum
 
 
1. Kocaeli genelinde Halk ekmek satışlarımız devam edecektir.
2. Askıda ekmek uygulamasının sağduyulu vatandaşlarımızın katkısıyla artacağı kanaatindeyiz.
 
Takriben , 500 fırında 100 ekmek üzerinden hesapla 50.000’e yakın ekmeğimizi dar gelirli ailelerimize ulaştırmayı sürdüreceğiz.
 
3. İsrafın önlenmesi ve daha çok ekmek tüketen vatandaşlarımıza destek olmak gayesiyle “ akşamdan kalan ekmeklerimizi “ , takriben 50.000 civarında ,yarı fiyatına halkımıza ulaştırma çabası içerisinde olacağız.
 
4. İlimiz genelinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı üzerinden 50.000 aileye 25 indirimli ekmek satışlarımız fırınlarımızdan devam edecektir.
 
(50.000 aile X 4 kişi = 200.000 kişiye)
 
5. Alım gücü olmayan ailelerimiz Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bildirilmesi durumunda ekmek ihtiyaçlarını ÜCRETSİZ bir şekilde karşılamaya devam edecektir.
 
 
Amacımız, her zaman söyleyegeldiğimiz gibi,kalite ve hijyeni birincil öncelik olarak kabul edip vatandaşlarımıza en iyiyi,en hesaplı şekilde ulaştırmaktır.
Bilgi edinilmesini rica ederiz''.dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.