Kiralık Vekillik İçin Yasal Düzenleme

Gündem 27.05.2020 - 13:03, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3334+ kez okundu.
 

Kiralık Vekillik İçin Yasal Düzenleme

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, erken seçim olması durumunda seçime girebilmeleri için Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne milletvekili verebileceklerini söylemesinden sonra siyasette, vekil transferine ilişkin tartışma başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, milletvekilli transferlerinin önlenmesi için ilgili yasalarda değişiklik yapılmasını gündeme getirmesi ile birlikte AK Parti ve MHP arasında bu konuda görüşmeler başlatıldı. Önümüzdeki hafta Meclis'in çalışmaya başlaması ile birlikte Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılacak değişiklikler konusunda iki partinin kurmaylarının hazırlayacağı bir teklifin, TBMM gündemine getirileceği belirtiliyor. AK Parti grup yönetiminin de bu konuda yapılacak değişiklikler konusunda, üç farklı seçenek üzerinde çalıştığı öğrenildi. Erdoğan'ın masasında vekil transferine karşı 3 formül var MHP'nin milletvekili transferini engellemek için yasa değişikliği önerisinin ardından çalışma başlatan AK Parti, üç ayrı formülü masaya yatırdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, erken seçim olması durumunda seçime girebilmeleri için Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne milletvekili verebileceklerini söylemesinden sonra siyasette, vekil transferine ilişkin tartışma başladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, milletvekilli transferlerinin önlenmesi için ilgili yasalarda değişiklik yapılmasını gündeme getirmesi ile birlikte AK Parti ve MHP arasında bu konuda görüşmeler başlatıldı.

Önümüzdeki hafta Meclis'in çalışmaya başlaması ile birlikte Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılacak değişiklikler konusunda iki partinin kurmaylarının hazırlayacağı bir teklifin, TBMM gündemine getirileceği belirtiliyor. AK Parti grup yönetiminin de bu konuda yapılacak değişiklikler konusunda, üç farklı seçenek üzerinde çalıştığı öğrenildi.

Erdoğan'ın masasında vekil transferine karşı 3 formül var

MHP'nin milletvekili transferini engellemek için yasa değişikliği önerisinin ardından çalışma başlatan AK Parti, üç ayrı formülü masaya yatırdı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.