KEMAL KILIÇDAROĞLU CHP'NİN REÇETESİNİ AÇIKLADI

Gündem 18.05.2020 - 14:15, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2921+ kez okundu.
 

KEMAL KILIÇDAROĞLU CHP'NİN REÇETESİNİ AÇIKLADI

CHP'nin Buhrandan Çıkış Çağrısı Partisinin hazırladığı ekonomi paketini hazırlayan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimle gelen belediye başkanlarının seçimle gitmesi gerektiğini ifade ederek kayyumlara karşı tavrını ortaya koydu. "Buhrandan Çıkış Çağrısı" adı verilen 16 maddelik paketin detaylarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı. "BU MADDENİN ÖZELLİKLE ALTINI ÇİZİYORUM" Kılıçdaroğlu, üçüncü maddeyi açıklarken "Bu maddenin özellikle altını çiziyorum" dedi. O maddede, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu için kayyum atanan HDP'li belediyeler vardı. Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bir merkez, yerel dengesi kurulmalıdır. Hükümet, merkezi yönetimin kapasitesiyle yerel yönetimlerin halka doğrudan ulaşabilme kapasitesini birleştirerek hizmetin milletimize daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamalıdır. MERKEZİ YÖNETİMLERİN GELİRLERİ ARTIRILMALI Bu çerçevede, yerel yönetimlerin gelirleri artırılmalı. Merkezin yönetimin denetimi, belediyelerin çalışmalarını engelleme amaçlı olmamalı   EÇİMLE GELEN BELEDİYE BAŞKANLARI... Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gidecekleri güven altına alınmalıdır. Demokrasiden söz ediyorsak, seçimle gelen belediye başkanlarının ancakla seçimle gidecekleri güvence altına alınmalıdır. " şeklinde konuştu. İŞTE O MADDELER 1- Kamuda israfa son verilmeli 2- Yeni bir bütçe TBMM'ye getirilmeli   3-  Yeni bir merkez yerel dengesi kurulmalıdır. Yerel yönetimlerin gelirleri artırılmalıdır. Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gitmesi güven altına alınmalıdır. Bu maddenin özellikle altını çiziyorum. 4- Devlet yönetiminde liyakat sistemi esas alınmalı. 5- Sayıştay gerçek işlevine kavuşturulmalıdır. 6- Özerk kurulların güvencesi sağlanmalıdır.   7- Kamu ihale yasası rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir. 8- TBMM'de kesin hesap komisyonu kurulmalıdır. 9- Ulusal vergi konseyi kurulmalıdır. 10- Ekonomik ve sosyal konsey çalıştırılmalıdır.   1- Yargı bağımsızlığı kesin olarak sağlanmalıdır. 12- Düşünceyi ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğü koşulsuz güvence altına alınmalıdır. 13- Seçim barajı kaldırılmalıdır. 14- Siyasi ahlak yasası çıkartılmalıdır. 15- Güçlü bir stratejik planlama teşkilatı kurulmalıdır. 16- IMF ile yeni düzen netleştirilmelidir. IMF ile ilişkiler kesilecekse ortalıktan çekilmeli ve IMF'deki sermaye payının Türkiye'ye getirileceği kamuoyuna açıklanmalıdır.

CHP'nin Buhrandan Çıkış Çağrısı

Partisinin hazırladığı ekonomi paketini hazırlayan Kemal Kılıçdaroğlu, seçimle gelen belediye başkanlarının seçimle gitmesi gerektiğini ifade ederek kayyumlara karşı tavrını ortaya koydu.

"Buhrandan Çıkış Çağrısı" adı verilen 16 maddelik paketin detaylarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıkladı.

"BU MADDENİN ÖZELLİKLE ALTINI ÇİZİYORUM"

Kılıçdaroğlu, üçüncü maddeyi açıklarken "Bu maddenin özellikle altını çiziyorum" dedi.

O maddede, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu için kayyum atanan HDP'li belediyeler vardı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni bir merkez, yerel dengesi kurulmalıdır. Hükümet, merkezi yönetimin kapasitesiyle yerel yönetimlerin halka doğrudan ulaşabilme kapasitesini birleştirerek hizmetin milletimize daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamalıdır.

MERKEZİ YÖNETİMLERİN GELİRLERİ ARTIRILMALI

Bu çerçevede, yerel yönetimlerin gelirleri artırılmalı.

Merkezin yönetimin denetimi, belediyelerin çalışmalarını engelleme amaçlı olmamalı

 

EÇİMLE GELEN BELEDİYE BAŞKANLARI...

Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gidecekleri güven altına alınmalıdır. Demokrasiden söz ediyorsak, seçimle gelen belediye başkanlarının ancakla seçimle gidecekleri güvence altına alınmalıdır. " şeklinde konuştu.

İŞTE O MADDELER

1- Kamuda israfa son verilmeli

2- Yeni bir bütçe TBMM'ye getirilmeli

 

3-  Yeni bir merkez yerel dengesi kurulmalıdır. Yerel yönetimlerin gelirleri artırılmalıdır. Seçimle gelen belediye başkanlarının ancak seçimle gitmesi güven altına alınmalıdır. Bu maddenin özellikle altını çiziyorum.

4- Devlet yönetiminde liyakat sistemi esas alınmalı.

5- Sayıştay gerçek işlevine kavuşturulmalıdır.

6- Özerk kurulların güvencesi sağlanmalıdır.

 

7- Kamu ihale yasası rekabet ve şeffaflığı sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

8- TBMM'de kesin hesap komisyonu kurulmalıdır.

9- Ulusal vergi konseyi kurulmalıdır.

10- Ekonomik ve sosyal konsey çalıştırılmalıdır.

 

1- Yargı bağımsızlığı kesin olarak sağlanmalıdır.

12- Düşünceyi ifade, örgütlenme ve basın özgürlüğü koşulsuz güvence altına alınmalıdır.

13- Seçim barajı kaldırılmalıdır.

14- Siyasi ahlak yasası çıkartılmalıdır.

15- Güçlü bir stratejik planlama teşkilatı kurulmalıdır.

16- IMF ile yeni düzen netleştirilmelidir. IMF ile ilişkiler kesilecekse ortalıktan çekilmeli ve IMF'deki sermaye payının Türkiye'ye getirileceği kamuoyuna açıklanmalıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.