KATIRCIOĞLU; “KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI EKONOMİK ÖNLEMLER DEVREDE”

Gündem 17.04.2020 - 12:05, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2726+ kez okundu.
 

KATIRCIOĞLU; “KORONA VİRÜS SALGININA KARŞI EKONOMİK ÖNLEMLER DEVREDE”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan, Korona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun maddelerinin içeriğini kamuoyu ile paylaştı. KATIRCIOĞLU; “Korona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler DEVREDE” AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Korona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifinin ekonomik ve sosyal hayata olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla öğrenciler, işçiler, işverenler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler ve birçok alanda hizmet yürüten kurum ve kuruluşlara nefes aldıracak düzenlemeler içerdiğini söyledi. Salgının ekonomik hayata etkisini azaltmak için hazırlanan yeni destek paketinin TBMM'den geçtiğini aktaran Katırcıoğlu, açıklamalarında şunları kaydetti; “Düzenleme ücretsiz izne çıkarılanlara aylık nakit desteği verilmesini içeriyor. TBMM'de kabul edilen düzenlemeyle 3 ay boyunca işten işçi çıkarma yasaklanıyor. İşverenler çalışanları yine 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkarabilecek. Yeni pakette kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlara aylık 1177 lira ödenecek. Bakım ihtiyacı olan yaşlıların bakım merkezindeki ücretini Aile Bakanlığı karşılayacak.” dedi. Dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınından Türkiye'nin de etkilendiğini dile getiren Katırcıoğlu, "Ülke olarak aldığımız son derece ciddi tedbirlerle virüsün yayılmasını engellemeye yönelik mücadelemizi milletçe veriyoruz." dedi. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun maddelerinin detayını anlatan Radiye Sezer Katırcıoğlu, ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 lira nakdi ücret desteği sağlanacağını belirtti. Kısa çalışma ödemelerine ilişkin başvuruların hızlı şekilde sonlandırılabilmesine ilişkin düzenleme yapıldığını anlatan AK Parti'li Katırcıoğlu; “Yasalaşan kanunla, her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilemeyeceğini, konutlara ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebileceğini ifade etti.” HAREKETİ AZALT, İZOLASYONU ARTIR! Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sağlık çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimiz, gıda ve temizlik sektörlerinde vazife yapanlar başta olmak üzere bu süreçte insanlarımıza destek olmak için canla, başla hizmet veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Hareketi azalt, izolasyonu artır! Bu kuralı ısrarla uygularsak özlediğimiz hayata kısa zamanda kavuşacağız! Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”        

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan, Korona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun maddelerinin içeriğini kamuoyu ile paylaştı.

KATIRCIOĞLU; “Korona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler DEVREDE”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Korona virüs salgınına karşı ekonomik önlemler içeren kanun teklifinin ekonomik ve sosyal hayata olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla öğrenciler, işçiler, işverenler, sivil toplum kuruluşları, kooperatifler ve birçok alanda hizmet yürüten kurum ve kuruluşlara nefes aldıracak düzenlemeler içerdiğini söyledi.

Salgının ekonomik hayata etkisini azaltmak için hazırlanan yeni destek paketinin TBMM'den geçtiğini aktaran Katırcıoğlu, açıklamalarında şunları kaydetti; “Düzenleme ücretsiz izne çıkarılanlara aylık nakit desteği verilmesini içeriyor. TBMM'de kabul edilen düzenlemeyle 3 ay boyunca işten işçi çıkarma yasaklanıyor. İşverenler çalışanları yine 3 ay süreyle ücretsiz izne çıkarabilecek. Yeni pakette kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayanlara aylık 1177 lira ödenecek. Bakım ihtiyacı olan yaşlıların bakım merkezindeki ücretini Aile Bakanlığı karşılayacak.” dedi.

Dünyayı etkileyen Kovid-19 salgınından Türkiye'nin de etkilendiğini dile getiren Katırcıoğlu, "Ülke olarak aldığımız son derece ciddi tedbirlerle virüsün yayılmasını engellemeye yönelik mücadelemizi milletçe veriyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun maddelerinin detayını anlatan Radiye Sezer Katırcıoğlu, ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan veya işten çıkarıldığında işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçilere günlük 39,24 lira nakdi ücret desteği sağlanacağını belirtti.

Kısa çalışma ödemelerine ilişkin başvuruların hızlı şekilde sonlandırılabilmesine ilişkin düzenleme yapıldığını anlatan AK Parti'li Katırcıoğlu; “Yasalaşan kanunla, her türlü iş sözleşmesinin, ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırılık halleri dışında, 3 ay süreyle işveren tarafından feshedilemeyeceğini, konutlara ve faaliyetleri durdurulan iş yerlerine ilişkin su faturası borçlarının belediyeler tarafından 3 ay süreyle ertelenebileceğini ifade etti.”

HAREKETİ AZALT, İZOLASYONU ARTIR!

Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sağlık çalışanlarımız, güvenlik görevlilerimiz, gıda ve temizlik sektörlerinde vazife yapanlar başta olmak üzere bu süreçte insanlarımıza destek olmak için canla, başla hizmet veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Hareketi azalt, izolasyonu artır! Bu kuralı ısrarla uygularsak özlediğimiz hayata kısa zamanda kavuşacağız! Rabbim yar ve yardımcımız olsun.”

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.