Kartepe Zirvesi, dünyayı ele geçirmeye çalışan güçlere set olacak

Darıca 18.12.2017 - 11:19, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2297+ kez okundu.
 

Kartepe Zirvesi, dünyayı ele geçirmeye çalışan güçlere set olacak

Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Kültür ve Kitap Fuarı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin darbelere karşı uluslararası dayanışma çağrısının yapıldığı Kartepe Zirvesi’nin, Deklarasyon Değerlendirme Paneli düzenlendi. Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Haluk Selvi, Kartepe Zirvesi’nin 1 yılı aşan hazırlığı ve sempozyum sürecini aktararak, Kartepe Zirvesi’nin dünyayı ele geçirmek isteyen güçlerin önüne set koyacağına ve belini kıracağına dikkat çekti.
KATILIMCI BELEDİYELERİN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Yerel Yönetimler Kültür ve Kitap Fuarı’nda ele alındı. Katılımcı diğer belediyelerin de büyük ilgisini çeken Zirve’nin deklarasyon değerlendirme paneli Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Haluk Selvi tarafından gerçekleştirildi.   ZİRVE TÜRKİYE’DE BİR İLK Kartepe Zirvesinin yerel yönetimler bazında bir ilk olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Haluk Selvi “Bugün sizlerle bir ilki daha konuşacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülkesini ve dünyayı ilgilendiren sorunları ele almak için Kartepe Zirvesi’ni gerçekleştirdi. İşte bu geniş perspektif ile yapılan Kartepe Zirvesi, geçen yüzyıl içinde yaşanan travmaları gözden geçirmek ve sorunlara çare aramak için hayata geçirildi. Bu yönüyle Kartepe Zirvesi, Türkiye’de ilk olmaz özelliği taşımaktadır” şeklinde konuştu.   KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BU GÜCÜ HAREKETE GEÇİRDİ Entelektüel dünyanın darbeler gibi önemli sorunlara çözüm bulabileceğini Kartepe Zirvesi’nin gösterdiğini aktaran Prof. Dr. Selvi ”Ülkemizin bu gücünün olduğu ve bu gücün enerjisini de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe Zirvesi ile harekete geçirdiğini tüm dünya ülkeleri ve ülkemiz görmüş oldu.” dedi. Kartepe Zirvesi deklarasyonun 7 dilde yayınlandığını aktaran Prof. Dr. Haluk Selvi, deklarasyonun Birleşmiş Milletler temsilcisine de sunulacağının altını çizdi. Selvi, Kartepe Zirvesi’nin dünyayı ele geçirmek isteyen güçlerin belini kırmak için harekete geçtiğini ifade etti.   “DARBELERİ ÖNLEYEBİLİRİZ” Prof. Dr. İbrahim Şirin ise” Bizim derdimiz dertlerimizi çoğaltmaktı. Böylece bu yaralarımızı fark etmemizi sağlamış olduk. Temel derdimiz de bu idi. Böylece insanlık suçu olan bu darbeleri önleyebileceğimizi düşündük ve anlamış olduk.” Dedi.  Darbelerin iki ayağının mevcut olduğunu aktaran Prof. Dr. Şirin “Küresel sermayenin bir kırbacı gibi darbelerin işlevi olduğuna dikkat çektik. Türkiye’nin darbe aktörlerine baktığımızda darbelerin ilk faktörünün ordu olduğu gözükürken, siyasilerin de bu faktörler arasında olduğu olgusu ise darbelerin ikinci ayağı olması göstermektedir.” ifadelerini kullandı.   DÜNYA KAMUOYUNA SUNULDU İnsani ve adil bir dünya düzeni kurulması için, Darbelere izin vermeyen dünya düzeni için, Darbelerin bir daha yaşanmaması için, 15 Temmuz Direnişi’nin Demokrasilerin ortak değeri olması için, başlıklarından oluşan deklarasyon ana başlıklarını aktaran Prof. Dr. Şirin bu maddeleri dünya kamuoyuna sunduklarını da sözlerine ekledi. Panel soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.
Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Kültür ve Kitap Fuarı’nda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin darbelere karşı uluslararası dayanışma çağrısının yapıldığı Kartepe Zirvesi’nin, Deklarasyon Değerlendirme Paneli düzenlendi. Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Haluk Selvi, Kartepe Zirvesi’nin 1 yılı aşan hazırlığı ve sempozyum sürecini aktararak, Kartepe Zirvesi’nin dünyayı ele geçirmek isteyen güçlerin önüne set koyacağına ve belini kıracağına dikkat çekti.

KATILIMCI BELEDİYELERİN DE DİKKATİNİ ÇEKTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kartepe Zirvesi 15 Temmuz ve Darbeler Sempozyumu, Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Yerel Yönetimler Kültür ve Kitap Fuarı’nda ele alındı. Katılımcı diğer belediyelerin de büyük ilgisini çeken Zirve’nin deklarasyon değerlendirme paneli Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Haluk Selvi tarafından gerçekleştirildi.

 

ZİRVE TÜRKİYE’DE BİR İLK

Kartepe Zirvesinin yerel yönetimler bazında bir ilk olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Prof. Dr. Haluk Selvi “Bugün sizlerle bir ilki daha konuşacağız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ülkesini ve dünyayı ilgilendiren sorunları ele almak için Kartepe Zirvesi’ni gerçekleştirdi. İşte bu geniş perspektif ile yapılan Kartepe Zirvesi, geçen yüzyıl içinde yaşanan travmaları gözden geçirmek ve sorunlara çare aramak için hayata geçirildi. Bu yönüyle Kartepe Zirvesi, Türkiye’de ilk olmaz özelliği taşımaktadır” şeklinde konuştu.

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BU GÜCÜ HAREKETE GEÇİRDİ

Entelektüel dünyanın darbeler gibi önemli sorunlara çözüm bulabileceğini Kartepe Zirvesi’nin gösterdiğini aktaran Prof. Dr. Selvi ”Ülkemizin bu gücünün olduğu ve bu gücün enerjisini de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe Zirvesi ile harekete geçirdiğini tüm dünya ülkeleri ve ülkemiz görmüş oldu.” dedi. Kartepe Zirvesi deklarasyonun 7 dilde yayınlandığını aktaran Prof. Dr. Haluk Selvi, deklarasyonun Birleşmiş Milletler temsilcisine de sunulacağının altını çizdi. Selvi, Kartepe Zirvesi’nin dünyayı ele geçirmek isteyen güçlerin belini kırmak için harekete geçtiğini ifade etti.

 

“DARBELERİ ÖNLEYEBİLİRİZ”

Prof. Dr. İbrahim Şirin ise” Bizim derdimiz dertlerimizi çoğaltmaktı. Böylece bu yaralarımızı fark etmemizi sağlamış olduk. Temel derdimiz de bu idi. Böylece insanlık suçu olan bu darbeleri önleyebileceğimizi düşündük ve anlamış olduk.” Dedi.  Darbelerin iki ayağının mevcut olduğunu aktaran Prof. Dr. Şirin “Küresel sermayenin bir kırbacı gibi darbelerin işlevi olduğuna dikkat çektik. Türkiye’nin darbe aktörlerine baktığımızda darbelerin ilk faktörünün ordu olduğu gözükürken, siyasilerin de bu faktörler arasında olduğu olgusu ise darbelerin ikinci ayağı olması göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA KAMUOYUNA SUNULDU

İnsani ve adil bir dünya düzeni kurulması için, Darbelere izin vermeyen dünya düzeni için, Darbelerin bir daha yaşanmaması için, 15 Temmuz Direnişi’nin Demokrasilerin ortak değeri olması için, başlıklarından oluşan deklarasyon ana başlıklarını aktaran Prof. Dr. Şirin bu maddeleri dünya kamuoyuna sunduklarını da sözlerine ekledi. Panel soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.