KARABACAK'TAN POŞET UYGULAMASINA TAM DESTEK

Darıca 01.01.2019 - 22:29, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1918+ kez okundu.
 

KARABACAK'TAN POŞET UYGULAMASINA TAM DESTEK

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 01 Ocak 2019’da alışverişlerde başlayacak olan ücretli poşet uygulamasına destek amacıyla Darıca semt pazarında vatandaşlara bez torba dağıttı.
Naylon poşetlerde 01 Ocak 2019 tarihinde başlayacak olan ücret uygulamasına dikkat çekmek ve vatandaşa bilgilendirme yapmak amacıyla semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, poşet kullanımının çevreye olan kirliliğine dikkat çekti ve yeni yıldan itibaren bez torba ve file kullanılmasını istedi.   Pazartesi günleri Bağlarbaşı Mahallesi’nde kurulan semt pazarını gezen  Başkan Karabacak, belediyenin hazırladığı bez torbaları vatandaşlara dağıttı. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarda uygulanacak düzenlemenin geleceğimiz açısından son derece güzel bir olduğuna dikkat çekerek bez torba ve bilgilendirme nedeniyle Başkan Karabacak’a teşekkür ettiler.   TEMİZ ÇEVRE İÇİN KAMPANYAYA DESTEK OLALIM   Vatandaşların bez torbaya olan ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Başkan Şükrü Karabacak, bez torbaların hem çevreye faydalı hem de ekonomiye katkıda bulunacağını dile getirirken tüm vatandaşları bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet etti.   Başkan Karabacak konuyla ilgili olarak , “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız,  kullanımı her geçen gün artan plastik alışveriş poşetlerinin hızlı bir şekilde çöpe dönüşmesi, çevre kirliliğini önemli ölçüde artırması ve mevcut geri dönüşüm oranları çok düşük olduğundan hali hazırda satış noktalarında ücretsiz verilen plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme  yaptı. 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle plastik alışveriş poşetleri tüketiciye en az 25 kuruştan satılacak. Bizlerde hem bu güzel uygulamaya dikkat çekmek hem de vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla belediyemiz tarafından hazırlatılan bez torbaları pazar yerlerinde vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakma adına bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 01 Ocak 2019’da alışverişlerde başlayacak olan ücretli poşet uygulamasına destek amacıyla Darıca semt pazarında vatandaşlara bez torba dağıttı.

Naylon poşetlerde 01 Ocak 2019 tarihinde başlayacak olan ücret uygulamasına dikkat çekmek ve vatandaşa bilgilendirme yapmak amacıyla semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, poşet kullanımının çevreye olan kirliliğine dikkat çekti ve yeni yıldan itibaren bez torba ve file kullanılmasını istedi.

 

Pazartesi günleri Bağlarbaşı Mahallesi’nde kurulan semt pazarını gezen  Başkan Karabacak, belediyenin hazırladığı bez torbaları vatandaşlara dağıttı. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlarda uygulanacak düzenlemenin geleceğimiz açısından son derece güzel bir olduğuna dikkat çekerek bez torba ve bilgilendirme nedeniyle Başkan Karabacak’a teşekkür ettiler.

 

TEMİZ ÇEVRE İÇİN KAMPANYAYA DESTEK OLALIM

 

Vatandaşların bez torbaya olan ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Başkan Şükrü Karabacak, bez torbaların hem çevreye faydalı hem de ekonomiye katkıda bulunacağını dile getirirken tüm vatandaşları bu anlamlı kampanyaya katılmaya davet etti.

 

Başkan Karabacak konuyla ilgili olarak , “Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız,  kullanımı her geçen gün artan plastik alışveriş poşetlerinin hızlı bir şekilde çöpe dönüşmesi, çevre kirliliğini önemli ölçüde artırması ve mevcut geri dönüşüm oranları çok düşük olduğundan hali hazırda satış noktalarında ücretsiz verilen plastik alışveriş poşetlerinin tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme  yaptı. 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle plastik alışveriş poşetleri tüketiciye en az 25 kuruştan satılacak. Bizlerde hem bu güzel uygulamaya dikkat çekmek hem de vatandaşlarımıza bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla belediyemiz tarafından hazırlatılan bez torbaları pazar yerlerinde vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Tüm vatandaşlarımızdan çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir çevre bırakma adına bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.