KANDIRA SAHİLE 90 KM YÜRÜYÜŞ PARKURU

41 Spor 24.12.2018 - 14:34, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1695+ kez okundu.
 

KANDIRA SAHİLE 90 KM YÜRÜYÜŞ PARKURU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz turizmi için önemli alanlardan biri olan Kandıra ilçesine yeni bir yürüyüş parkuru kazandıracak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz turizmi için önemli alanlardan biri olan Kandıra ilçesine yeni bir yürüyüş parkuru kazandıracak. Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyecek olan parkur, 90 km uzunluğunda olacak. PARKUR 3 GÜNDE TAMAMLANACAK Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yeni parkur, Kocaeli’nin Sakarya sınırında bulunan Babalı Koyu’ndan başlayacak. Doğa Yürüyüşü rotası Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyerek, İstanbul’un Ağva Beldesi’nde sona erecek. Karadeniz’i sahili boyunca 90 km takip eden rota, Kocaeli’nin saklı koylarından, mavi bayraklı plajlarından geçilerek, 3 günde tamamlanacak. Parkuru kullanan yürüyüş severler için parkurla buluşan günü birlik rotalar da hazırlanacak. DÖRT MEVSİM YÜRÜNEBİLECEK Büyükşehir Belediyesi tarafından rotalandırılan “Kandıra Sahili Doğa Yürüyüşü Parkuru” ilimizin eşsiz güzelliklerini göz önüne serecek. Hem doğa, hem deniz manzarası ile yürünebilen parkurda doğaseverler birçok saklı koyu tanıyıp keşfetme fırsatı bulabilecek. Dört mevsim yürünebilecek özelliğe sahip olan parkur birbirinden farklı doğal güzellikleri gözler önüne serecek. SAKLI KOYLARDAN, MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA “Kandıra Sahili Doğa Yürüyüş Parkurunda” doğaseverler yürüyüşe Babalı Köyü sahilinden başlayacak. Yürüyüş Endemik Kum Zambaklarına ev sahipliği yapan Uzunkum Tabiat Parkı’na, Cebeci Plajına, antikçağlardan beri taş ocağı olarak kullanılan Pembe Kayalara, Kefken, Kerpe, Sarısu, Seyrek ve Doğa harikası Sardala koyunu takip ederek İstanbul’un Ağva Beldesi’nde sona erecek. PARKUR BOYUNCA KONAKLAMA YERLERİ MEVCUT Sakarya sınırında bulunan Babalı Koyu’ndan başlayıp İstanbul’un Ağva beldesinde sona eren 90 km’lik parkur boyunca yürüyüşçüler kamp yerlerinde ve otellerde konaklayabilecek. Parkur; metropol kentlere yakınlığından dolayı Akdeniz yürüyüş rotalarına da bir alternatif oluşturuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz turizmi için önemli alanlardan biri olan Kandıra ilçesine yeni bir yürüyüş parkuru kazandıracak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz turizmi için önemli alanlardan biri olan Kandıra ilçesine yeni bir yürüyüş parkuru kazandıracak. Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyecek olan parkur, 90 km uzunluğunda olacak.

PARKUR 3 GÜNDE TAMAMLANACAK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yeni parkur, Kocaeli’nin Sakarya sınırında bulunan Babalı Koyu’ndan başlayacak. Doğa Yürüyüşü rotası Karadeniz sahiline paralel olarak ilerleyerek, İstanbul’un Ağva Beldesi’nde sona erecek. Karadeniz’i sahili boyunca 90 km takip eden rota, Kocaeli’nin saklı koylarından, mavi bayraklı plajlarından geçilerek, 3 günde tamamlanacak. Parkuru kullanan yürüyüş severler için parkurla buluşan günü birlik rotalar da hazırlanacak.

DÖRT MEVSİM YÜRÜNEBİLECEK


Büyükşehir Belediyesi tarafından rotalandırılan “Kandıra Sahili Doğa Yürüyüşü Parkuru” ilimizin eşsiz güzelliklerini göz önüne serecek. Hem doğa, hem deniz manzarası ile yürünebilen parkurda doğaseverler birçok saklı koyu tanıyıp keşfetme fırsatı bulabilecek. Dört mevsim yürünebilecek özelliğe sahip olan parkur birbirinden farklı doğal güzellikleri gözler önüne serecek.

SAKLI KOYLARDAN, MAVİ BAYRAKLI PLAJLARA


“Kandıra Sahili Doğa Yürüyüş Parkurunda” doğaseverler yürüyüşe Babalı Köyü sahilinden başlayacak. Yürüyüş Endemik Kum Zambaklarına ev sahipliği yapan Uzunkum Tabiat Parkı’na, Cebeci Plajına, antikçağlardan beri taş ocağı olarak kullanılan Pembe Kayalara, Kefken, Kerpe, Sarısu, Seyrek ve Doğa harikası Sardala koyunu takip ederek İstanbul’un Ağva Beldesi’nde sona erecek.

PARKUR BOYUNCA KONAKLAMA YERLERİ MEVCUT


Sakarya sınırında bulunan Babalı Koyu’ndan başlayıp İstanbul’un Ağva beldesinde sona eren 90 km’lik parkur boyunca yürüyüşçüler kamp yerlerinde ve otellerde konaklayabilecek. Parkur; metropol kentlere yakınlığından dolayı Akdeniz yürüyüş rotalarına da bir alternatif oluşturuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.