Kanada: Uçağımızı İran Vurdu!

Gündem 10.01.2020 - 12:27, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2043+ kez okundu.
 

Kanada: Uçağımızı İran Vurdu!

Kanada Başbakanı, Ukrayna uçağının İran'a ait füze ile kazara vurulduğuna dair ellerinde kanıtlar olduğunu açıkladı.
Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın güneybatısındaki Parand kasabasında düşmüştü. Kazada, 26’sı çocuk olmak üzere 176 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın füzeyle düşürülmüş olabileceğine dair spekülasyonlar da gündeme gelirken Kanada Başbakanı'ndan açıklama geldi. Trudeau, hem kendi istihbaratlarına hem de bazı müttefik ülkelerden elde ettikleri istihbarata atıf yaparak, "Elimizdeki istihbarata göre Ukrayna uçağı karadan havaya bir İran füzesi tarafından düşürüldü ancak bu kasıtsız olabilir." ifadesini kullandı. Uçağın ne tip bir füze ile ve ne şekilde vurulmuş olabileceğine ilişkin sorulara net yanıt vermeyen Trudeau, ellerindeki çok sayıdaki istihbarattan emin olduklarını vurguladı.
Kanada Başbakanı, Ukrayna uçağının İran'a ait füze ile kazara vurulduğuna dair ellerinde kanıtlar olduğunu açıkladı.

Ukrayna Hava Yolları’na ait yolcu uçağı, İran’ın başkenti Tahran’ın güneybatısındaki Parand kasabasında düşmüştü.

Kazada, 26’sı çocuk olmak üzere 176 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçağın füzeyle düşürülmüş olabileceğine dair spekülasyonlar da gündeme gelirken Kanada Başbakanı'ndan açıklama geldi.

Trudeau, hem kendi istihbaratlarına hem de bazı müttefik ülkelerden elde ettikleri istihbarata atıf yaparak, "Elimizdeki istihbarata göre Ukrayna uçağı karadan havaya bir İran füzesi tarafından düşürüldü ancak bu kasıtsız olabilir." ifadesini kullandı.

Uçağın ne tip bir füze ile ve ne şekilde vurulmuş olabileceğine ilişkin sorulara net yanıt vermeyen Trudeau, ellerindeki çok sayıdaki istihbarattan emin olduklarını vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.