Hünkar Çayırı Ranta mı Açılıyor ?

Gündem 19.11.2019 - 16:09, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2620+ kez okundu.
 

Hünkar Çayırı Ranta mı Açılıyor ?

Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan ve daha önce satılmak istenen 133 dönümlük Hünkar Çayırı, bu kez yapılaşmaya açılıyor.
Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yer olan ve daha önce satılmak istenen 133 dönümlük Hünkar Çayırı, bu kez yapılaşmaya açılıyor. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Hünkar Çayırı için ‘'Bu tarihe ve millete yapılmış saygısızlıktır” dedi. Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yer olan ve daha önce satılmak istenen 133 dönümlük Hünkar Çayırı, bu kez yapılaşmaya açılıyor. Tarhan bölgede inşaat faaliyetlerinin başladığını belirterek, ‘'Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yere de rant gözüyle bakılıyor. Çeşme, namazgah, köprü gibi tarihi unsurların olduğu otağın orta yerine dükkanlar yapılıyor. Daha önce satışı ile ilgili durum söz konusu olmuş, STK'lar ile bu yanlıştan vazgeçilmesini sağlamıştık. Şimdi yeniden rant planları yapılıyor'' dedi.  Hünkar Çayırı’nda Çeşme, namazgah, köprü gibi tarihi yapılar bulunuyor. 465 BİN LİRAYA SATILDI   Hünkar Çayırı, 18 Aralık 2017 tarihinde 30 yıl süre ile Erzincan Kültür ve Dayanışma Vakfı'na, 465 bin lira bedel karşılığında verilmişti. Dönemin Başbakan yardımcısı Fikri Işık, ile AKP ve CHP milletvekilleri ortak tavır sergileyerek satışı engellemişti. Hünkar Çayırı, 2017 yılında 30 yıl süre ile Erzincan Kültür ve Dayanışma Vakfı'na satılmıştı.  1481 yılında Fatih Sultan Mehmet Üsküdar'a sancak dikip doğuya sefer yapacağını ilan etmiş, rahatsızlığına rağmen Gebze-Çayırova'da Hünkar Çayırı'nda otağını kurmuştu ancak burada vefat etmişti. Sağlık eski Bakanı AKP Erzurum Milletvekili Recep Akdağ da oğlu Muhammed Akdağ'ın evlilik töreni de 2018 yılında burada yapmıştı. Başak Kaya/Sözcü / patronlardunyasi.com
Fatih Sultan Mehmet’in vefat ettiği yer olan ve daha önce satılmak istenen 133 dönümlük Hünkar Çayırı, bu kez yapılaşmaya açılıyor.

Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yer olan ve daha önce satılmak istenen 133 dönümlük Hünkar Çayırı, bu kez yapılaşmaya açılıyor. CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Hünkar Çayırı için ‘'Bu tarihe ve millete yapılmış saygısızlıktır” dedi.

Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yer olan ve daha önce satılmak istenen 133 dönümlük Hünkar Çayırı, bu kez yapılaşmaya açılıyor.

Tarhan bölgede inşaat faaliyetlerinin başladığını belirterek, ‘'Çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet'in vefat ettiği yere de rant gözüyle bakılıyor. Çeşme, namazgah, köprü gibi tarihi unsurların olduğu otağın orta yerine dükkanlar yapılıyor. Daha önce satışı ile ilgili durum söz konusu olmuş, STK'lar ile bu yanlıştan vazgeçilmesini sağlamıştık. Şimdi yeniden rant planları yapılıyor'' dedi. 

Hünkar Çayırı’nda Çeşme, namazgah, köprü gibi tarihi yapılar bulunuyor.

465 BİN LİRAYA SATILDI

 

Hünkar Çayırı, 18 Aralık 2017 tarihinde 30 yıl süre ile Erzincan Kültür ve Dayanışma Vakfı'na, 465 bin lira bedel karşılığında verilmişti. Dönemin Başbakan yardımcısı Fikri Işık, ile AKP ve CHP milletvekilleri ortak tavır sergileyerek satışı engellemişti.

Hünkar Çayırı, 2017 yılında 30 yıl süre ile Erzincan Kültür ve Dayanışma Vakfı'na satılmıştı. 

1481 yılında Fatih Sultan Mehmet Üsküdar'a sancak dikip doğuya sefer yapacağını ilan etmiş, rahatsızlığına rağmen Gebze-Çayırova'da Hünkar Çayırı'nda otağını kurmuştu ancak burada vefat etmişti. Sağlık eski Bakanı AKP Erzurum Milletvekili Recep Akdağ da oğlu Muhammed Akdağ'ın evlilik töreni de 2018 yılında burada yapmıştı.

Başak Kaya/Sözcü / patronlardunyasi.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.