Haydar Akar Gazetecileri Unutmadı

Gündem 09.01.2020 - 16:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3172+ kez okundu.
 

Haydar Akar Gazetecileri Unutmadı

Haydar Akar Gazetecileri Unutmadı
Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden olan düşünce ve anlatım özgürlüğü, gücünü kamuoyundan alan, bireyin haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basınla yaşama geçirilebilir. Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, bireyin, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabilir. Maalesef ülkemizde özellikle son 17 yılda basınımıza artan baskılar artarak devam ederken, Uluslararası kuruluşların yayınladıkları raporlara baktığımızda; Freedom House’ın son raporunda Türkiye Kısmen Özgür statüsünden ‘Özgür Değil’ statüsüne düşürülmüştür. Böylesi bir ortamda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü; Adliyelere haber yapmaktan çok, ifade vermek için giden, Meslektaşları haber yaptığı için gözaltına alınan, tutuklanan, Haber takip ederken kafasına silah dayanan, tartaklanan, İşsizlikle tehdit edilip, kalemlerine engel konulmak istenen, Ancak tüm bu yapılan zulme rağmen gerçekten çalışan, gerçekleri haber yapan, üreten,  tüm emekçilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.                                                                                                             Haydar Akar                                                                                      Kocaeli Milletvekili
Haydar Akar Gazetecileri Unutmadı

Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez ögelerinden olan düşünce ve anlatım özgürlüğü, gücünü kamuoyundan alan, bireyin haber alma hakkını kullanmasını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtma görevini üstlenen özgür basınla yaşama geçirilebilir.

Özgür basın, kamuoyunu doğru ve eksiksiz bilgilendirebildiği, yansız haber akışı sağlayabildiği ölçüde, bireyin, çevresindeki olayları, gerçekleri ve sorunları kavramasını, toplumla ve dünyayla bütünleşmesini, toplumsal yaşama etkin biçimde katılmasını kolaylaştırabilir.


Maalesef ülkemizde özellikle son 17 yılda basınımıza artan baskılar artarak devam ederken, Uluslararası kuruluşların yayınladıkları raporlara baktığımızda; Freedom House’ın son raporunda Türkiye Kısmen Özgür statüsünden ‘Özgür Değil’ statüsüne düşürülmüştür.

Böylesi bir ortamda

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü;

Adliyelere haber yapmaktan çok, ifade vermek için giden,

Meslektaşları haber yaptığı için gözaltına alınan, tutuklanan,

Haber takip ederken kafasına silah dayanan, tartaklanan,

İşsizlikle tehdit edilip, kalemlerine engel konulmak istenen,

Ancak tüm bu yapılan zulme rağmen gerçekten çalışan, gerçekleri haber yapan, üreten,  tüm emekçilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

 

                                                                                                          Haydar Akar

                                                                                     Kocaeli Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.