"Gruptan 2. Çıkabiliriz"

41 Spor 12.06.2019 - 12:29, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2571+ kez okundu.
 

"Gruptan 2. Çıkabiliriz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda'daki yenilgiye rağmen grubu 2. bitireceklerine inandığını söyledi.
Sahada oynanan futbola bakılması gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan tecrübeli teknik adam, “Biz buraya yorgun ama umutlu geldik. İlk yarı 30 dakika dışında rakibe oranla daha iyiydik. Maçın başında tedirgin oynadık. Onlar da kontrollü başlamıştı ve iki duran topla oyunu lehlerine çevirdiler. Oyunun tamamına baktığınız zaman kazanmak için tüm oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Kaybettik ve üzgünüz. 2020 Avrupa Şampiyonası’na yine katılacağımızı söyleyebiliriz. Öyle bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Diğer konularla ilgili daha konuşacak bir şey yok, dün konuşmuştuk, kim yapmışsa onlara sorun” dedi.     "FRANSA DAİMA FAVORİ, RAKİBİMİZ İZLANDA"   Grupta henüz hiçbir şeyin belli olmadığını da belirten Güneş, Bu bir maraton ve grupta maçlara baktığınızda hangi maçın nasıl olacağını bilemiyoruz. Grupta Fransa, İzlanda ve Türkiye yarışta olacak gibi görülüyor. Fransa daima favori, dolayısıyla rakibimiz İzlanda. Tersi bir sonuç olsaydı Fransa’yı değil de İzlanda’yı yenseydik daha iyi olurdu. Fikstür elimizde değil, Fransa’dan sonra burada oynadık. Bu şartlara rağmen 30 dakikadan sonra geçen sürede tüm oyuncular sonuna kadar gayretliydi. Son bölümde oyuncuların temposu düşmeye başladı. Ofansta gol ihtiyacımız vardı. Rakip de aldığı bu galibiyetle yarışa ortak oldu. Beraberlik ya da galibiyet lehimize olacaktı. Sakatlıklar sıkıntı ama 3 günde 1 maç oynamak da sıkıntı. Sakatlıktan gelip oynayan oyuncu da oynayamayabilirdi. Hakan sakatlıktan sonra geldi, çalıştı gayret etti ama etkili olamadı. Onlara bakarak takımı değerlendirip olumsuz bakmak istemiyorum. Tamamına bakarsak onlardan kötü takım değiliz, daha iyi takımız. Onun için deplasmandan maç fikstürünün çıkması, seyahatin olması, aynı zamanda duran toptan gol yememiz bugünkü sonuca etken eden durumlardı. Çalışma süremiz kısaydı ama kısmen Antalya’da çalışmıştık, seken top sonrasında ikinci topta hamle yapmamız gerekti. Ortada kalan toplarda eksik kaldık, zaten boy olarak avantajları vardı, takipte de avantajları oldu, orada eksik kaldık ve bu da skora yansıdı" ifadelerini kullandı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İzlanda'daki yenilgiye rağmen grubu 2. bitireceklerine inandığını söyledi.

Sahada oynanan futbola bakılması gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan tecrübeli teknik adam, “Biz buraya yorgun ama umutlu geldik. İlk yarı 30 dakika dışında rakibe oranla daha iyiydik. Maçın başında tedirgin oynadık. Onlar da kontrollü başlamıştı ve iki duran topla oyunu lehlerine çevirdiler. Oyunun tamamına baktığınız zaman kazanmak için tüm oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Kaybettik ve üzgünüz. 2020 Avrupa Şampiyonası’na yine katılacağımızı söyleyebiliriz. Öyle bir takım olduğumuzu düşünüyoruz. Diğer konularla ilgili daha konuşacak bir şey yok, dün konuşmuştuk, kim yapmışsa onlara sorun” dedi.

 

 

"FRANSA DAİMA FAVORİ, RAKİBİMİZ İZLANDA"

 

Grupta henüz hiçbir şeyin belli olmadığını da belirten Güneş, Bu bir maraton ve grupta maçlara baktığınızda hangi maçın nasıl olacağını bilemiyoruz. Grupta Fransa, İzlanda ve Türkiye yarışta olacak gibi görülüyor. Fransa daima favori, dolayısıyla rakibimiz İzlanda. Tersi bir sonuç olsaydı Fransa’yı değil de İzlanda’yı yenseydik daha iyi olurdu. Fikstür elimizde değil, Fransa’dan sonra burada oynadık. Bu şartlara rağmen 30 dakikadan sonra geçen sürede tüm oyuncular sonuna kadar gayretliydi. Son bölümde oyuncuların temposu düşmeye başladı. Ofansta gol ihtiyacımız vardı. Rakip de aldığı bu galibiyetle yarışa ortak oldu. Beraberlik ya da galibiyet lehimize olacaktı. Sakatlıklar sıkıntı ama 3 günde 1 maç oynamak da sıkıntı. Sakatlıktan gelip oynayan oyuncu da oynayamayabilirdi. Hakan sakatlıktan sonra geldi, çalıştı gayret etti ama etkili olamadı. Onlara bakarak takımı değerlendirip olumsuz bakmak istemiyorum. Tamamına bakarsak onlardan kötü takım değiliz, daha iyi takımız. Onun için deplasmandan maç fikstürünün çıkması, seyahatin olması, aynı zamanda duran toptan gol yememiz bugünkü sonuca etken eden durumlardı. Çalışma süremiz kısaydı ama kısmen Antalya’da çalışmıştık, seken top sonrasında ikinci topta hamle yapmamız gerekti. Ortada kalan toplarda eksik kaldık, zaten boy olarak avantajları vardı, takipte de avantajları oldu, orada eksik kaldık ve bu da skora yansıdı" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.