Fahrettin Koca TBMM'yi Bilgilendirdi

Gündem 19.03.2020 - 15:07, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2245+ kez okundu.
 

Fahrettin Koca TBMM'yi Bilgilendirdi

Türkiye'nin yerli tanı kiti geliştirdiğini açıklayan Bakan Koca, ABD'den 500 bin sipariş aldıklarını diğer ülkelerden de talep olduğunu duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele konusunda Meclis'i bilgilendirmek üzere kürsüye çıktı. Türkiye'nin yerli tanı kitini ürettiğini açıklayan Bakan Koca, Amerika'dan 500 bin sipariş aldıklarını diğer ülkelerden de taleplerin olduğunu duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili, "Kendi yerli tanı kitimizi geliştirdik. ABD'ye 500 bin tanı kiti siparişi aldık. Farklı ülkelerden de talepler var. 10 BİNİN ÜZERİNDE TEST YAPTIK Yakında neredeyse bütün büyükşehirlerde test yapabiliyor olacağız. Yarın hızlı tanı kiti devreye girecek. 10 binin üstünde test yaptık. Yaygın saha araştırmaları yapıyoruz. Taramalarımız önümüzdeki günlerde daha da artacak. Günde 10-15 bin yapabilir hale gelmek istiyoruz." açıklamasını yaptı. VİRÜSÜN MERKEZİ AVRUPA'YA KAYDI Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları; "Mart 2020 itibarıyla Çin'de salgın yavaşladı, Güney Kore, İran ve İtalya'da vakalar arttı. Merkez, Avrupa'ya kaydı. Hastalık esas olarak damlacık olarak bulaşmaktadır. Hapşırmak, öksürmek ile saçılan damlacıkların ellenmesi sonrası elin ağza yüze sürülmesi ile kişilere yayılıyor. Yaygın belirtiler, ateş, öksürük, nefes darlığıdır. Ölüm hızı yüzde 3.8'dir. Kovid-19 numuneleri 16 ildeki laboratuvarlarda değerlendirilmektedir.
Türkiye'nin yerli tanı kiti geliştirdiğini açıklayan Bakan Koca, ABD'den 500 bin sipariş aldıklarını diğer ülkelerden de talep olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadele konusunda Meclis'i bilgilendirmek üzere kürsüye çıktı.

Türkiye'nin yerli tanı kitini ürettiğini açıklayan Bakan Koca, Amerika'dan 500 bin sipariş aldıklarını diğer ülkelerden de taleplerin olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili, "Kendi yerli tanı kitimizi geliştirdik. ABD'ye 500 bin tanı kiti siparişi aldık. Farklı ülkelerden de talepler var.

10 BİNİN ÜZERİNDE TEST YAPTIK

Yakında neredeyse bütün büyükşehirlerde test yapabiliyor olacağız. Yarın hızlı tanı kiti devreye girecek. 10 binin üstünde test yaptık. Yaygın saha araştırmaları yapıyoruz. Taramalarımız önümüzdeki günlerde daha da artacak. Günde 10-15 bin yapabilir hale gelmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

VİRÜSÜN MERKEZİ AVRUPA'YA KAYDI

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

"Mart 2020 itibarıyla Çin'de salgın yavaşladı, Güney Kore, İran ve İtalya'da vakalar arttı. Merkez, Avrupa'ya kaydı. Hastalık esas olarak damlacık olarak bulaşmaktadır. Hapşırmak, öksürmek ile saçılan damlacıkların ellenmesi sonrası elin ağza yüze sürülmesi ile kişilere yayılıyor. Yaygın belirtiler, ateş, öksürük, nefes darlığıdır. Ölüm hızı yüzde 3.8'dir. Kovid-19 numuneleri 16 ildeki laboratuvarlarda değerlendirilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.