Erzurum Kocaeliʹye taşınıyor

Gündem 13.04.2019 - 10:02, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2622+ kez okundu.
 

Erzurum Kocaeliʹye taşınıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Kocaeli konseptiyle hayata geçirdiği tanıtım günleri Erzurum ili ile devam ediyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Kocaeli konseptiyle hayata geçirdiği tanıtım günleri Erzurum ili ile devam ediyor. Kocaeli Erzurumlular Derneği işbirliğiyle, 11-14 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum adeta Kocaeli’ye taşınacak. 4 gün sürecek tanıtım günlerinde Erzurum ilinin tarihine ve geleneğine ait her şey ziyaretçilere sunulacak. AÇILIŞ ÖNCESİ CİRİT GÖSTERİSİ İkincisinin gerçekleştirileceği Erzurum Tanıtım Günleri’nin saat 11 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da kapıları vatandaşlara açılacak. Aynı gün saat 17.30’da protokol açılışının yapılacağı tanıtım günlerinde saat 17.15’te ise cirit gösterisi düzenlenecek. Tanıtım gününün ilk gününde ayrıca Dursun Ali Erzincan da konuk olacak. ERZURUM’A YOLCULUK YAPILACAK Erzurum yöresel halk oyunlarının, kültürel ürünlerinin sergileneceği tanıtım günlerinde vatandaşlar adeta Erzurum’a yolculuk yapacak. Erzurum Tanıtım Günlerinde, Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları, ilginç etkinlikler iel birlikte tanıtımlar yapılacak. Çeşitli tiyatro gösterimlerinin sahneleneceği tanıtım günlerinde, birçok yerel sanatçı ve ozan da türkü ve şarkılarıyla vatandaşlara neşeli anlar yaşatacak. İLÇE BELEDİYELERİNİN STANTLARI ERZURUM’U TANITACAK Kocaeli Erzurumlular Derneği, Kocaeli’nde bulunan Erzurum hemşehri dernekleri, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Erzurum ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı bulacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Kocaeli konseptiyle hayata geçirdiği tanıtım günleri Erzurum ili ile devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Kocaeli konseptiyle hayata geçirdiği tanıtım günleri Erzurum ili ile devam ediyor. Kocaeli Erzurumlular Derneği işbirliğiyle, 11-14 Nisan tarihleri arasında Büyükşehir Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek Erzurum Tanıtım Günleri’nde Erzurum adeta Kocaeli’ye taşınacak. 4 gün sürecek tanıtım günlerinde Erzurum ilinin tarihine ve geleneğine ait her şey ziyaretçilere sunulacak.

AÇILIŞ ÖNCESİ CİRİT GÖSTERİSİ
İkincisinin gerçekleştirileceği Erzurum Tanıtım Günleri’nin saat 11 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da kapıları vatandaşlara açılacak. Aynı gün saat 17.30’da protokol açılışının yapılacağı tanıtım günlerinde saat 17.15’te ise cirit gösterisi düzenlenecek. Tanıtım gününün ilk gününde ayrıca Dursun Ali Erzincan da konuk olacak.

ERZURUM’A YOLCULUK YAPILACAK


Erzurum yöresel halk oyunlarının, kültürel ürünlerinin sergileneceği tanıtım günlerinde vatandaşlar adeta Erzurum’a yolculuk yapacak. Erzurum Tanıtım Günlerinde, Kocaeli’de yaşayan vatandaşlara Erzurum’a özgü kadayıf dolması, cağ kebabı, oltu taşı, ayran aşı, geleneksel el sanatları, ilginç etkinlikler iel birlikte tanıtımlar yapılacak. Çeşitli tiyatro gösterimlerinin sahneleneceği tanıtım günlerinde, birçok yerel sanatçı ve ozan da türkü ve şarkılarıyla vatandaşlara neşeli anlar yaşatacak.

İLÇE BELEDİYELERİNİN STANTLARI ERZURUM’U TANITACAK


Kocaeli Erzurumlular Derneği, Kocaeli’nde bulunan Erzurum hemşehri dernekleri, Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi gibi kurumların destek verdiği programda Erzurum ilçe belediyeleri de stantları ile yöresel ürünlerini ve kültürel öğelerini tanıtma fırsatı bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.