Erdoğan, Adli Yıl Açılışında Konuştu

Siyaset 02.09.2019 - 13:14, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1809+ kez okundu.
 

Erdoğan, Adli Yıl Açılışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, halkın iradesini en üstte tutan kuvvetler ayrılığı fikrine ve bunun üzerine bina ettiği demokrasi anlayışına hep bağlı kalmıştır" dedi.
2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni yapıldı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, halkın iradesini en üstte tutan kuvvetler ayrılığı fikrine ve bunun üzerine bina ettiği demokrasi anlayışına hep bağlı kalmıştır." dedi.   "İNGİLTERE TIKANAN SİSTEMİ AÇMA YOLUNA GİTTİ"   Kuvvetler ayrılığı prensibinin demokrasi ve Cumhuriyet'in temeli olduğunu aktaran Erdoğan, "Dünyada tek ve değişmez bir kuvvetler ayrılığı demokrasi Cumhuriyet ve hukuk devleti uygulamasından bahsedilemez. ABD'de seçimle gelen başkan yardımcısı aynı zamanda senatonun ve kongrenin başkanıdır. Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri başkan tarafından atanmaktadır. İngiltere'de Kraliçe, Parlamento'yu 1 ay süreyle askıya aldı. İngiliz demokrasisi halk oylaması sonuçlarını hayata geçirmek üzere kendi içinde kuvvetler ayrılığı ilkesini bu şekilde yorumlayarak, tıkanan sistemi açma yoluna gitti. Yasamanın, yürütmenin ve yargının kendi içlerinde bağımsız bir şekilde çalışması, hepsinin de Anayasa'da cumhurbaşkanına verilen 'devletin başı' misyonu etrafında birlikte hareket etmelerine mani değildir." diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, halkın iradesini en üstte tutan kuvvetler ayrılığı fikrine ve bunun üzerine bina ettiği demokrasi anlayışına hep bağlı kalmıştır" dedi.

2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni yapıldı.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"Türkiye, halkın iradesini en üstte tutan kuvvetler ayrılığı fikrine ve bunun üzerine bina ettiği demokrasi anlayışına hep bağlı kalmıştır." dedi.

 

"İNGİLTERE TIKANAN SİSTEMİ AÇMA YOLUNA GİTTİ"

 

Kuvvetler ayrılığı prensibinin demokrasi ve Cumhuriyet'in temeli olduğunu aktaran Erdoğan, "Dünyada tek ve değişmez bir kuvvetler ayrılığı demokrasi Cumhuriyet ve hukuk devleti uygulamasından bahsedilemez. ABD'de seçimle gelen başkan yardımcısı aynı zamanda senatonun ve kongrenin başkanıdır. Anayasa Mahkemesi'nin üyeleri başkan tarafından atanmaktadır. İngiltere'de Kraliçe, Parlamento'yu 1 ay süreyle askıya aldı. İngiliz demokrasisi halk oylaması sonuçlarını hayata geçirmek üzere kendi içinde kuvvetler ayrılığı ilkesini bu şekilde yorumlayarak, tıkanan sistemi açma yoluna gitti. Yasamanın, yürütmenin ve yargının kendi içlerinde bağımsız bir şekilde çalışması, hepsinin de Anayasa'da cumhurbaşkanına verilen 'devletin başı' misyonu etrafında birlikte hareket etmelerine mani değildir." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.