Eğer Siz de Çok Üşüyorsanız..

Sağlık 11.12.2019 - 11:43, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2652+ kez okundu.
 

Eğer Siz de Çok Üşüyorsanız..

Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü şu günlerde, sıkı sıkıya giyinmesine rağmen gereğinden fazla üşüyen, ortalama sıcaklıklarda bile elini-ayağını ısıtamayanlar için, “Sadece soğuk yüzünden üşümüyor olabilirler” dedi.
Bir türlü ısınamayan kişilerin yalnızca soğuktan değil, bazı hastalıklardan dolayı sürekli üşüdüklerine dikkat çeken Dr. Buyrukçu, şöyle dedi: BU DEĞER 50'NİN ALTINDAYSA...  “Örneğin kişinin kan şekeri düzeyi 50 mg/dl veya altına ise hipoglisemi söz konusudur ve düşük kan şekerinin belirtilerinden biri kişinin özellikle kışın bir türlü ısınamamasıdır.    Türkiye’de bugün her 100 yetişkinden 5’inde görülen hipoglisemi, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde uzun vadede bazı hastalarda diyabete yol açmaktadır.”   ANEMİNİZ VARSA... Gereğinden fazla üşümeye yol açan bir başka sağlık sorununun ise “kansızlık” olduğunu söyleyen Dr. Buyrukçu, sözlerine şöyle devam etti:     “Daha çok kadınlarda görülen ve toplumun genelini etkileyen anemi, sadece üşümeye neden olmaz; halsizlik, yorgunluk, nefes nefese kalma, baş dönmesi, göz kararması, baş ağrısı ve depresyona, tedavi edilmediği takdirde de mide ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarır.”   ÇOK ÜŞÜYENLER TİROİDLERİNE BAKTIRMALI Yine insan metabolizması için çok önemli olan tiroid ile ilgili sorunu olanların, kışın daha fazla üşüdüğünü bildiren Dr. Buyrukçu, “Yanısıra kabızlık, kontrolsüz kilo alımı gibi yaşam kalitesini düşüren sıkıntılarla karşı karşıya kalır.    Dr. Buğra Buyrukçu; kan dolaşımı ve sinir sisteminde sorun olanlar ile bazı cilt hastalığı olanların da normalden daha fazla üşüdüklerine işaret etti. Üşütmeye en sık neden olan hastalıkların başında ise “grip” geldiğini kaydeden Dr. Buyrukçu, şunları söyledi:   DENGELİ BESLENİN “Gribin en bilinen belirtileri titreme boyutunda üşümedir. Benzer şekilde soğuk algınlığı, bronşit ve zatürrrede de üşümeye ağrılar eşlik eder, ateş yükselebilir.  Bizim; altta yatan bir sağlık sorunu yoksa üşümeden korunmak için önerdiğimiz yegâne unsurlar; doğru beslenmek, doğru giyinmektir.   Doğru giyinmeden kastımız kat kat çok kalın giyinmek değil, vücut ısısını kontrol altında tutacak ortalama bir giyinmedir.  
Fitoterapi Uzmanı Dr. Buğra Buyrukçu, sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü şu günlerde, sıkı sıkıya giyinmesine rağmen gereğinden fazla üşüyen, ortalama sıcaklıklarda bile elini-ayağını ısıtamayanlar için, “Sadece soğuk yüzünden üşümüyor olabilirler” dedi.

Bir türlü ısınamayan kişilerin yalnızca soğuktan değil, bazı hastalıklardan dolayı sürekli üşüdüklerine dikkat çeken Dr. Buyrukçu, şöyle dedi:

BU DEĞER 50'NİN ALTINDAYSA... 

“Örneğin kişinin kan şekeri düzeyi 50 mg/dl veya altına ise hipoglisemi söz konusudur ve düşük kan şekerinin belirtilerinden biri kişinin özellikle kışın bir türlü ısınamamasıdır. 

 

Türkiye’de bugün her 100 yetişkinden 5’inde görülen hipoglisemi, gerekli tedbirler alınmadığı takdirde uzun vadede bazı hastalarda diyabete yol açmaktadır.”

 

ANEMİNİZ VARSA...

Gereğinden fazla üşümeye yol açan bir başka sağlık sorununun ise “kansızlık” olduğunu söyleyen Dr. Buyrukçu, sözlerine şöyle devam etti:  

 

“Daha çok kadınlarda görülen ve toplumun genelini etkileyen anemi, sadece üşümeye neden olmaz; halsizlik, yorgunluk, nefes nefese kalma, baş dönmesi, göz kararması, baş ağrısı ve depresyona, tedavi edilmediği takdirde de mide ve bağırsak kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarır.”

 

ÇOK ÜŞÜYENLER TİROİDLERİNE BAKTIRMALI

Yine insan metabolizması için çok önemli olan tiroid ile ilgili sorunu olanların, kışın daha fazla üşüdüğünü bildiren Dr. Buyrukçu, “Yanısıra kabızlık, kontrolsüz kilo alımı gibi yaşam kalitesini düşüren sıkıntılarla karşı karşıya kalır. 

 

Dr. Buğra Buyrukçu; kan dolaşımı ve sinir sisteminde sorun olanlar ile bazı cilt hastalığı olanların da normalden daha fazla üşüdüklerine işaret etti. Üşütmeye en sık neden olan hastalıkların başında ise “grip” geldiğini kaydeden Dr. Buyrukçu, şunları söyledi:

 

DENGELİ BESLENİN

“Gribin en bilinen belirtileri titreme boyutunda üşümedir. Benzer şekilde soğuk algınlığı, bronşit ve zatürrrede de üşümeye ağrılar eşlik eder, ateş yükselebilir. 

Bizim; altta yatan bir sağlık sorunu yoksa üşümeden korunmak için önerdiğimiz yegâne unsurlar; doğru beslenmek, doğru giyinmektir.

 

Doğru giyinmeden kastımız kat kat çok kalın giyinmek değil, vücut ısısını kontrol altında tutacak ortalama bir giyinmedir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.