Din Dersine Giren Hristiyan Öğretmen!

Eğitim 06.11.2019 - 17:56, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1691+ kez okundu.
 

Din Dersine Giren Hristiyan Öğretmen!

Din dersi öğretmenliği yapan, ancak Hristiyan olduğu iddia edilen öğretmen Esma B.K. hakkında soruşturma başlatıldı.
Aydın’da ilk olarak özel okullarda din dersi öğretmenliği yapan Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K., daha sonra devlet memuru olarak din derslerine devlet okullarında devam etti. SOSYAL MEDYADA MİSYONERLİK ÇALIŞMASI 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan ancak daha sonra yeniden görevi iade edilen Esma B.K.’nin, sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürütmesine rağmen Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, öğrencilere İslam dinini öğretmesi için derse girdiği iddia edildi. "MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI OLMAMASI KABUL EDİLEMEZ" Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından yapılan açıklama ile “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların, İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey.” diye açıklama yaparken, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Din dersi öğretmenliği yapan, ancak Hristiyan olduğu iddia edilen öğretmen Esma B.K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Aydın’da ilk olarak özel okullarda din dersi öğretmenliği yapan Atatürk İlahiyat Fakültesi mezunu Esma B.K., daha sonra devlet memuru olarak din derslerine devlet okullarında devam etti.

SOSYAL MEDYADA MİSYONERLİK ÇALIŞMASI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan ancak daha sonra yeniden görevi iade edilen Esma B.K.’nin, sosyal medya hesaplarından misyonerlik çalışmaları yürütmesine rağmen Kuşadası’nda bulunan Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi’nde, öğrencilere İslam dinini öğretmesi için derse girdiği iddia edildi.

"MÜSLÜMANLIKLA ALAKASI OLMAMASI KABUL EDİLEMEZ"

Şuurlu Öğretmenler Derneği tarafından yapılan açıklama ile “Yüzde doksanı Müslüman olan bir ülkede insanlara din eğitimi verecek insanların, İslam ve Müslümanlıkla alakası olmaması kabul edilmez bir şey.” diye açıklama yaparken, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.