Dilovası'ndaki Tarihi Mimar Sinan Köprüsü restore ediliyor

Dilovası 22.07.2020 - 11:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2960+ kez okundu.
 

Dilovası'ndaki Tarihi Mimar Sinan Köprüsü restore ediliyor

Dilovası’nda bulunan tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün restore edilmesi ile ilgili için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini açıklayan Başkan Şayir, Tarihi Köprünün restore edilerek yeniden Dilovası’na kazandırılacağını söyledi.
Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilderesi üzerinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bırakılan Dilovası’nın önemli simgelerinden tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün yeniden restore edilerek ilçeye kazandırılması için start verildiğini açıkladı. TARİHİ KÖPRÜYÜ İNCELEDİLER Önceki gün Dilovası’na gelen Kocaeli Vali Yardımcıları Osman Ekşi ve Suat Yıldız, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen, İl Müze Müdürü Serkan Gedük, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ile birlikte Tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nü inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, köprünün projesinin onaylandığını ve çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden restore edileceğini belirtti. DİLOVASI’NIN SİMGESİ Restore çalışmasının kısa zamanda başlayacağını belirten Başkan Şayir, “Dilovası tarihi ve kültürel anlamda önemli bir yere sahiptir. Sanayinin arasında sıkışıp kalan Tarihi Mimar Sinan Köprümüz 600 yıllık bir geçmişe sahiptir. Adeta Dilovası’nın simgesidir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. 65 m uzunluğundaki taş köprü, üç kemerlidir. Ayaklarının ortasında boşaltma gözleri vardır. Köprünün herhangi bir bakım ve onarım görmeden zamanımıza intikal etmesi, köprünün ne kadar sağlam yapıldığını ortaya koymaktadır. PROJESİ ONAYLANDI Köprümüzün gelecek kuşaklara daha iyi bir şekilde kalması için başlatılan restore çalışmasında sona gelindi. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından hazırlanan restore çalışması inşallah kısa sürede başlayacak ve Mimar Sinan Köprümüz eski tarihi ihtişamına kavuşmuş olacaktır” dedi. BAŞKAN ŞAYİR, TIR PARKI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ Başkan Şayir ve beraberindekiler daha sonra yapımı başlanan Tır Parkı alanına giderek yapılacak olan projeyi yerinde incelediler. Başkan Şayir; yapılacak olan çalışma ile ilgili olarak Vali Yardımcıları Osman Ekşi ve Suat Yıldız ile beraberindekilere  bilgiler verdi.
Dilovası’nda bulunan tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün restore edilmesi ile ilgili için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini açıklayan Başkan Şayir, Tarihi Köprünün restore edilerek yeniden Dilovası’na kazandırılacağını söyledi.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilderesi üzerinde bulunan ve yıllardır atıl durumda bırakılan Dilovası’nın önemli simgelerinden tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün yeniden restore edilerek ilçeye kazandırılması için start verildiğini açıkladı.

TARİHİ KÖPRÜYÜ İNCELEDİLER

Önceki gün Dilovası’na gelen Kocaeli Vali Yardımcıları Osman Ekşi ve Suat Yıldız, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, İl Kültür Müdürü Fatih Taşdelen, İl Müze Müdürü Serkan Gedük, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut ile birlikte Tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nü inceleyen Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, köprünün projesinin onaylandığını ve çevre düzenlemesi ile birlikte yeniden restore edileceğini belirtti.

DİLOVASI’NIN SİMGESİ

Restore çalışmasının kısa zamanda başlayacağını belirten Başkan Şayir, “Dilovası tarihi ve kültürel anlamda önemli bir yere sahiptir. Sanayinin arasında sıkışıp kalan Tarihi Mimar Sinan Köprümüz 600 yıllık bir geçmişe sahiptir. Adeta Dilovası’nın simgesidir. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. 65 m uzunluğundaki taş köprü, üç kemerlidir. Ayaklarının ortasında boşaltma gözleri vardır. Köprünün herhangi bir bakım ve onarım görmeden zamanımıza intikal etmesi, köprünün ne kadar sağlam yapıldığını ortaya koymaktadır.

PROJESİ ONAYLANDI

Köprümüzün gelecek kuşaklara daha iyi bir şekilde kalması için başlatılan restore çalışmasında sona gelindi. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından hazırlanan restore çalışması inşallah kısa sürede başlayacak ve Mimar Sinan Köprümüz eski tarihi ihtişamına kavuşmuş olacaktır” dedi.

BAŞKAN ŞAYİR, TIR PARKI İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Başkan Şayir ve beraberindekiler daha sonra yapımı başlanan Tır Parkı alanına giderek yapılacak olan projeyi yerinde incelediler. Başkan Şayir; yapılacak olan çalışma ile ilgili olarak Vali Yardımcıları Osman Ekşi ve Suat Yıldız ile beraberindekilere  bilgiler verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.