Dev uçağın ilk Türk kadın pilotu

Gündem 19.03.2019 - 09:55, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2930+ kez okundu.
 

Dev uçağın ilk Türk kadın pilotu

Bulgaristanʹdaki bir Türk köyünde dünyaya gelen Safiye Ademoğlu Türkyılmaz (35), 12 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbulʹa göç etti.
Bulgaristanʹdaki bir Türk köyünde dünyaya gelen Safiye Ademoğlu Türkyılmaz (35), 12 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbulʹa göç etti. ODTÜ Ekonomi Bölümüʹnü bitirdi. Son sınıfta "gökyüzü sevdasını" gerçekleştirme kararı aldı. 2011ʹde THYʹnin eğitim için ABD Floridaʹya gönderdiği 39 pilot adayı arasındaki tek kadın oldu. İLK OLDU 16 aylık eğitim sonrası pilotluk lisansını aldı. Sadece kadın pilotların katıldığı "Hava Rallisi"ne katılan ilk Türk kadın pilot oldu.   THYʹnin Airbus filosunda ikinci pilot olarak göreve başladı. Kariyerine Dubaiʹde devam eden Ademoğlu dünyanın en büyük yolcu uçağı olan çift katlı Airbus A-380ʹde ikinci pilot olarak görev yapan ve bu uçağı uçuran ilk Türk kadını oldu. Ademoğlu şunları anlattı: "Anaokulumun bahçesinde bir roket vardı. O roketin en tepesine çıkar ve gökyüzüne doğru havalandığımı hayal ederdim. Gökyüzü sevdam buradan geliyor. Airbus A-380ʹi uçurmak hayalimdi. Eylül 2018ʹde Emiratesʹte zorlu A-380 eğitimine başladım ve bütün sınavları geçtikten sonra lisansımı aldım. Erkek egemen bir meslek olarak bilinen pilotlukta kadın sayısı artıyor. Ama hala ʹKadın yapamazʹ diyen çıkıyor. Pilot pilottur. Pilotluk hayalimdi. Hep hayalimin peşinden koştum. Hayattan ne istediğini bil ve hayalinin peşinden uç" dedi. Sabah
Bulgaristanʹdaki bir Türk köyünde dünyaya gelen Safiye Ademoğlu Türkyılmaz (35), 12 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbulʹa göç etti.

Bulgaristanʹdaki bir Türk köyünde dünyaya gelen Safiye Ademoğlu Türkyılmaz (35), 12 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbulʹa göç etti. ODTÜ Ekonomi Bölümüʹnü bitirdi. Son sınıfta "gökyüzü sevdasını" gerçekleştirme kararı aldı. 2011ʹde THYʹnin eğitim için ABD Floridaʹya gönderdiği 39 pilot adayı arasındaki tek kadın oldu. İLK OLDU 16 aylık eğitim sonrası pilotluk lisansını aldı. Sadece kadın pilotların katıldığı "Hava Rallisi"ne katılan ilk Türk kadın pilot oldu.

 

THYʹnin Airbus filosunda ikinci pilot olarak göreve başladı. Kariyerine Dubaiʹde devam eden Ademoğlu dünyanın en büyük yolcu uçağı olan çift katlı Airbus A-380ʹde ikinci pilot olarak görev yapan ve bu uçağı uçuran ilk Türk kadını oldu. Ademoğlu şunları anlattı: "Anaokulumun bahçesinde bir roket vardı. O roketin en tepesine çıkar ve gökyüzüne doğru havalandığımı hayal ederdim. Gökyüzü sevdam buradan geliyor. Airbus A-380ʹi uçurmak hayalimdi. Eylül 2018ʹde Emiratesʹte zorlu A-380 eğitimine başladım ve bütün sınavları geçtikten sonra lisansımı aldım. Erkek egemen bir meslek olarak bilinen pilotlukta kadın sayısı artıyor. Ama hala ʹKadın yapamazʹ diyen çıkıyor. Pilot pilottur. Pilotluk hayalimdi. Hep hayalimin peşinden koştum. Hayattan ne istediğini bil ve hayalinin peşinden uç" dedi. Sabah

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.