Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Yaşam 12.07.2019 - 10:40, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3317+ kez okundu.
 

Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 6 haftadır akciğer kanseri tedavisi gören Fırat, gece yarısı hayatını kaybetti.
 Fıratʹın cenazesi ikindi namazını müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisiʹnde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığıʹnda toprağa verilecek.   Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etmişti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısının ardından Fıratʹı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Ziyarette Erdoğanʹa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da eşlik etmişti. Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir? 8 Ağustos 1943ʹte Adıyamanʹın Kahta ilçesinde doğan Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.   AK Parti Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer alan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliklerinde bulunan Fırat, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK Partiʹden 21ʹinci dönem Adıyaman, 22ʹnci dönem Mersin, 23ʹüncü dönem Adana milletvekili olan Fırat, 8 Kasım 2008ʹde AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte MYK ve MKYK üyeliklerinden istifa etti. 2011 yılındaki seçime kadar milletvekilliği görevini yürüten ve partideki görevlerinden istifasına rağmen AK Parti üyeliği süren Fırat, 28 Temmuz 2014ʹte Cumhurbaşkanlığı Seçimiʹnden hemen önce partisinden ayrıldığını duyurdu.     Fırat, 2015 genel seçimlerinde HDPʹden 25ʹinci dönem Mersin milletvekili seçildi. TBMMʹnin 21ʹinci döneminde Meclis Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Fırat, 21 ve 22ʹinci dönemde de Tunus Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Fırat, evli ve 2 çocuk babasıydı. Kaynak: AA
Alınan bilgiye göre, yaklaşık 6 haftadır akciğer kanseri tedavisi gören Fırat, gece yarısı hayatını kaybetti.

 Fıratʹın cenazesi ikindi namazını müteakip Ahmet Hamdi Akseki Camisiʹnde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığıʹnda toprağa verilecek.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaret etmişti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin MKYK toplantısının ardından Fıratʹı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti. Ziyarette Erdoğanʹa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da eşlik etmişti. Dengir Mir Mehmet Fırat kimdir? 8 Ağustos 1943ʹte Adıyamanʹın Kahta ilçesinde doğan Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

 

AK Parti Kurucular Kurulu üyeleri arasında yer alan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliklerinde bulunan Fırat, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. AK Partiʹden 21ʹinci dönem Adıyaman, 22ʹnci dönem Mersin, 23ʹüncü dönem Adana milletvekili olan Fırat, 8 Kasım 2008ʹde AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ile birlikte MYK ve MKYK üyeliklerinden istifa etti. 2011 yılındaki seçime kadar milletvekilliği görevini yürüten ve partideki görevlerinden istifasına rağmen AK Parti üyeliği süren Fırat, 28 Temmuz 2014ʹte Cumhurbaşkanlığı Seçimiʹnden hemen önce partisinden ayrıldığını duyurdu.

 

 

Fırat, 2015 genel seçimlerinde HDPʹden 25ʹinci dönem Mersin milletvekili seçildi. TBMMʹnin 21ʹinci döneminde Meclis Adalet ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olan Fırat, 21 ve 22ʹinci dönemde de Tunus Dostluk Grubu Başkanlığı görevinde bulundu. İyi düzeyde İngilizce bilen Fırat, evli ve 2 çocuk babasıydı. Kaynak: AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.