Darıca’da eski Ramazanlar yaşatılıyor

Darıca 03.05.2020 - 21:03, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2373+ kez okundu.
 

Darıca’da eski Ramazanlar yaşatılıyor

Darıca’da eski Ramazanlar yaşatılıyor İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs önlemleri kapsamında Ramazan şenlikleri yapılmayacağının duyurulmasının ardından harekete geçen Darıca Belediyesi, Ramazan şenliklerini evlere taşıdı. İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs önlemleri kapsamında Ramazan şenlikleri yapılmayacağının duyurulmasının ardından harekete Darıca Belediyesi, Ramazan şenliklerini evlere taşıdı. Korona virüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan tedbir kararlarıyla birçok etkinlikle birlikte Ramazan şenlikleri de yasaklanmıştı. BİNLERCE KİŞİ CANLI YAYINDA İZLEDİ Alınan bu kararın ardından vatandaşların evlerinde iyi vakit geçirmesi için proje geliştiren Darıca Belediyesi, Ramazan şenliklerini evlere taşıdı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayınla vatandaşlarla buluşturuluyor. İlk olarak Hacivat ile Karagöz oyununu vatandaşlarla buluşturan Darıca Belediyesinin yayını binlerce kişi tarafından takip edildi. Evlerinde telefon ve bilgisayar başında Hacivat ile Karagöz oyununu izleyen Darıcalılar özellikle çocuklarıyla çok eğlendiklerini ifade ederek Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ettiler. Öte yandan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da sürpriz yaparak Hacivat ile Karagöz oyununa dahil olarak sahnede izleyicilerin karşısına çıktı. BIYIK: “ESKİ RAMAZANLARI YAŞATIYORUZ” Darıca’da geleneksel Ramazan etkinliklerini yaşatmak ve evde kalan vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatmak istediklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı açıklamada, "Malum Covid-19 sürecini sosyal medya üzerinden takip ediyoruz bizler Darıca Belediyesi olarak. Bugün de tarihimizi yansıtan Hacivat-Karagöz ile birlikte vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Ramazan ayı içerisinde de Ramazan ayının manasına ve maksadına uygun projelerle sosyal medyada Darıca Belediyesinin resmi sayfalarında özellikle gençlerimizi, büyüklerimizi, çocuklarımızı eğlendirecek vakit geçireceğine inandığımız projelerle sosyal medya üzerinden belediyecilik anlayışımızı devam ettirmeye çalışıyoruz hem geleneklerimize hem kültürümüze bağlı kalmak kaydıyla. Örf, adetlerimizi, geleneklerimizi yaşatmamız gerektiği inancımızdan dolayı bugün Hacivat ve Karagöz etkinliğimizle vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Ayrıca orta oyunu, meddah gösterileri ile birlikte sohbet programları ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gibi etkinliklerimiz de olacak " ifadelerini kullandı.     

Darıca’da eski Ramazanlar yaşatılıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs önlemleri kapsamında Ramazan şenlikleri yapılmayacağının duyurulmasının ardından harekete geçen Darıca Belediyesi, Ramazan şenliklerini evlere taşıdı.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs önlemleri kapsamında Ramazan şenlikleri yapılmayacağının duyurulmasının ardından harekete Darıca Belediyesi, Ramazan şenliklerini evlere taşıdı. Korona virüs önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından duyurulan tedbir kararlarıyla birçok etkinlikle birlikte Ramazan şenlikleri de yasaklanmıştı.

BİNLERCE KİŞİ CANLI YAYINDA İZLEDİ

Alınan bu kararın ardından vatandaşların evlerinde iyi vakit geçirmesi için proje geliştiren Darıca Belediyesi, Ramazan şenliklerini evlere taşıdı. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan etkinlikler sosyal medya hesaplarından yapılan canlı yayınla vatandaşlarla buluşturuluyor. İlk olarak Hacivat ile Karagöz oyununu vatandaşlarla buluşturan Darıca Belediyesinin yayını binlerce kişi tarafından takip edildi. Evlerinde telefon ve bilgisayar başında Hacivat ile Karagöz oyununu izleyen Darıcalılar özellikle çocuklarıyla çok eğlendiklerini ifade ederek Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’a teşekkür ettiler. Öte yandan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da sürpriz yaparak Hacivat ile Karagöz oyununa dahil olarak sahnede izleyicilerin karşısına çıktı.

BIYIK: “ESKİ RAMAZANLARI YAŞATIYORUZ”

Darıca’da geleneksel Ramazan etkinliklerini yaşatmak ve evde kalan vatandaşlara eğlenceli anlar yaşatmak istediklerini ifade eden Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık yaptığı açıklamada, "Malum Covid-19 sürecini sosyal medya üzerinden takip ediyoruz bizler Darıca Belediyesi olarak. Bugün de tarihimizi yansıtan Hacivat-Karagöz ile birlikte vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Ramazan ayı içerisinde de Ramazan ayının manasına ve maksadına uygun projelerle sosyal medyada Darıca Belediyesinin resmi sayfalarında özellikle gençlerimizi, büyüklerimizi, çocuklarımızı eğlendirecek vakit geçireceğine inandığımız projelerle sosyal medya üzerinden belediyecilik anlayışımızı devam ettirmeye çalışıyoruz hem geleneklerimize hem kültürümüze bağlı kalmak kaydıyla. Örf, adetlerimizi, geleneklerimizi yaşatmamız gerektiği inancımızdan dolayı bugün Hacivat ve Karagöz etkinliğimizle vatandaşlarımızın karşısına çıkıyoruz. Ayrıca orta oyunu, meddah gösterileri ile birlikte sohbet programları ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gibi etkinliklerimiz de olacak " ifadelerini kullandı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.