CHP GEBZE İLÇE BAŞKANI MUSA YILMAZ’DAN SİVAS KATLİYAMI AÇIKLAMASI

Siyaset 03.07.2018 - 12:10, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2895+ kez okundu.
 

CHP GEBZE İLÇE BAŞKANI MUSA YILMAZ’DAN SİVAS KATLİYAMI AÇIKLAMASI

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümünde CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, yazılı açıklamada bulundu.
2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümünde CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, yazılı açıklamada bulundu.   Başkan Yılmaz, Madımak Oteli’nde 25 yıl önce meydana gelen katliamın insanlık adına utanç verici olduğunu vurguladı.   CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “25 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü insanlık tarihine bir utanç eklendi. 33 aydın ile 2 otel görevlisi Pir Sultan Abdal etkinliğine katılmak için gittikleri Sivas’ta yakılarak katledildi. Şehrin ortasında binlerce kişi Madımak Oteli’nde Pir Sultan Abdal etkinliğine gelenlere saldırdı.”   “CEZASIZ KALDILAR”   Bugün katliamı gerçekleştiren katillerle aynı zihniyeti taşıyan insanların varlığından söz eden Başkan Musa Yılmaz, “Katliamın ardından katillerden hesap sorulamadığı gibi, olayın üzeri örtülmeye çalışıldı. Her zamanki gibi gerçekler gizlenmeye çalışılarak fatura Sivas’a giden aydınlara çıkartılmak istendi. Olayın gerçek failleri yargı önüne çıkartılmadı. O yobaz katiller serbestçe dolaştılar, zaman aşımı ile 35 canın katledilmesi cezasız kaldı” diye konuştu.   İNSANLIK SUÇU!   Sivas Katliamı’nın insanların düşüncelerine, kimliklerine, farklılıklarına düşman olmanın yarattığı bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bugün de ülkemizde ayrımcılık, farkı düşüncelere tahammülsüzlük ve düşmanlık ne yazık ki devam etmektedir. 2 Temmuz 1993 günü insan olmayı bilmeyenlerin Madımak Otelinde gerçekleştirdiği katliama göz yumanlar, failleri savunanlar, katilleri yargılamayanlar bu insanlık suçunun ortaklarıdır. Biz katliamların bir daha yaşanmaması için toplumun hafızasını diri tutacağız. Yaşanan katliamları anlatacağız, aktaracağız. Dili, dini, ırkı, düşüncesi farklı diye insanı insana kırdıran zihniyeti yok edene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.
2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümünde CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, yazılı açıklamada bulundu.
2 Temmuz Sivas Katliamı’nın yıldönümünde CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, yazılı açıklamada bulundu.
 
Başkan Yılmaz, Madımak Oteli’nde 25 yıl önce meydana gelen katliamın insanlık adına utanç verici olduğunu vurguladı.
 
CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “25 yıl önce, 2 Temmuz 1993 günü insanlık tarihine bir utanç eklendi. 33 aydın ile 2 otel görevlisi Pir Sultan Abdal etkinliğine katılmak için gittikleri Sivas’ta yakılarak katledildi. Şehrin ortasında binlerce kişi Madımak Oteli’nde Pir
Sultan Abdal etkinliğine gelenlere saldırdı.”
 
“CEZASIZ KALDILAR”
 
Bugün katliamı gerçekleştiren katillerle aynı zihniyeti taşıyan insanların varlığından söz eden Başkan Musa Yılmaz, “Katliamın ardından katillerden hesap sorulamadığı gibi, olayın üzeri örtülmeye çalışıldı. Her zamanki gibi gerçekler gizlenmeye çalışılarak fatura Sivas’a giden aydınlara çıkartılmak istendi. Olayın gerçek failleri yargı önüne çıkartılmadı. O yobaz katiller serbestçe dolaştılar, zaman aşımı ile 35 canın katledilmesi cezasız kaldı” diye konuştu.
 
İNSANLIK SUÇU!
 
Sivas Katliamı’nın insanların düşüncelerine, kimliklerine, farklılıklarına düşman olmanın yarattığı bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bugün de ülkemizde ayrımcılık, farkı düşüncelere tahammülsüzlük ve düşmanlık ne yazık ki devam etmektedir. 2 Temmuz 1993 günü insan olmayı bilmeyenlerin Madımak Otelinde gerçekleştirdiği katliama göz yumanlar, failleri savunanlar, katilleri yargılamayanlar bu insanlık suçunun ortaklarıdır. Biz katliamların bir daha yaşanmaması için toplumun hafızasını diri tutacağız. Yaşanan katliamları anlatacağız, aktaracağız. Dili, dini, ırkı, düşüncesi farklı diye insanı insana kırdıran zihniyeti yok edene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.