Çanakkale Zaferi Kutlandı

Darıca 19.03.2020 - 00:55, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2410+ kez okundu.
 

Çanakkale Zaferi Kutlandı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla Darıca’da tören düzenlendi. Darıca sahilde belirlenen yeni tören alanında gerçekleşen çelenk sunumunun ardından Darıca şehitliğinde şehitler için dualar okundu.
Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve Şehitler Günü için Darıca’da tören düzenlendi. Darıca’da ilk tören Darıca sahilde belirlenen yeni tören alanında gerçekleşirken Atatürk anıtına Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenkleri sunuldu. Çelenk sunma törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile ilçe protokolü katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından çelenk sunma töreni gerçekleşti. ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI Anma programı çelenk sunma törenin ardından şehitlik ziyareti ile devam etti. Kaymakam Karaman ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra ilçe protokolü Darıca şehitliğinde şehitler için dua etti. Kur’an tilavetinin okutulduğu anma programında şehitliğe çiçek bırakıldı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık şehitleri anma programında yaptığı konuşmada vatanı borçlu olduğumuz şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek “Çanakkale destanı, kenetlenen ve birlik olan milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerlerimiz, dün nasıl Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu gün de aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla Darıca’da tören düzenlendi. Darıca sahilde belirlenen yeni tören alanında gerçekleşen çelenk sunumunun ardından Darıca şehitliğinde şehitler için dualar okundu.

Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 105. Yıldönümü ve Şehitler Günü için Darıca’da tören düzenlendi. Darıca’da ilk tören Darıca sahilde belirlenen yeni tören alanında gerçekleşirken Atatürk anıtına Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin çelenkleri sunuldu. Çelenk sunma törenine Darıca Kaymakamı Ömer Karaman ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile ilçe protokolü katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından çelenk sunma töreni gerçekleşti.

ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI

Anma programı çelenk sunma törenin ardından şehitlik ziyareti ile devam etti. Kaymakam Karaman ve Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yanı sıra ilçe protokolü Darıca şehitliğinde şehitler için dua etti. Kur’an tilavetinin okutulduğu anma programında şehitliğe çiçek bırakıldı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık şehitleri anma programında yaptığı konuşmada vatanı borçlu olduğumuz şehitleri hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade ederek “Çanakkale destanı, kenetlenen ve birlik olan milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerlerimiz, dün nasıl Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu gün de aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.