Büyükşehir’den kültürel mirasımız halk oyunlarına destek

41 Kocaeli 09.03.2021 - 09:11, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 3330+ kez okundu.
 

Büyükşehir’den kültürel mirasımız halk oyunlarına destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden, halk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması yönünde kulüplere destek oluyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden halk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından halk oyunları alanında teknik eleman (hakem, antrenör) yetiştirilmesi amacı ile kurulmuş sanatsal ve kültürel faaliyet gösteren kulüplere destek oluyor.   “BAŞKANIMIZ BÜYÜKAKIN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ” Kocaeli Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, geçmişten günümüze aktarılan değerli miraslarımızdan biri olan halk oyunlarını kentimizin çocuklarına öğretiyor. Kulüp başkanı aynı zamanda antrenörü olan Ceren Açıl, Büyükşehir Belediyesi sayesinde hiçbir zaman sıkıntı yaşamadığını ve malzeme, tesis anlamında şanslı olduklarını vurguladı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında faaliyete geçen Gösteri Sanatları Merkezi’nin kendileri için velinimet olduğunun altını çizen Açıl “Burası bizim ikinci evimiz. Yapılan bu güzel yardımlar, sunulan bu güzel salon için başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ederiz” dedi.   “DESTEKLERİYLE BAŞARILARIMIZDA SÖZ SAHİBİ” Kocaeli Folklor Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Buse Sertçetin ise yapılan çalışmaların avantajlarına dikkat çekerek “Böyle bir salona sahip olduğumuz için diğer yarışmacı ekiplere göre çok avantajlıyız. Spor salonlarımız büyük, geniş, ses ve ışık açısından oldukça iyi durumda. Özellikle soyunma odalarının sayısının fazla olması hazırlanmamıza yardımcı oluyor. Spora önem veren ve destekleriyle başarılarımızda söz sahibi olan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum.” dedi.       “BÜYÜKŞEHİR BİZİ ÇOK İYİ YERLERE GETİRDİ” Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından yapılan malzeme yardımlarının kendilerine çok faydalı olunduğunun altını çizen kulübün bir diğer oyuncusu Furkan Yılmaz ise “Bir bütün oluyoruz. Çalışmaya ve yarışmaya çıktığımızda herkes tek tip oluyor. Kişiler arasındaki farklılık kalkıyor. Sporcuların sonuna kadar arkasındalar, tesis sıkıntısı olduğunda tesis açıyorlar. Spor yapılsın diye ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı. Yılmaz ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayesinde biz çok iyi yerlere geldik ve gelmeye de devam edeceğiz diye belirtti.  
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden, halk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması yönünde kulüplere destek oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültürümüzün en önemli yaşayan değerlerinden halk oyunlarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması, geniş kitlelere tanıtılıp, yayılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından halk oyunları alanında teknik eleman (hakem, antrenör) yetiştirilmesi amacı ile kurulmuş sanatsal ve kültürel faaliyet gösteren kulüplere destek oluyor.

 

“BAŞKANIMIZ BÜYÜKAKIN’A ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

Kocaeli Folklor Gençlik ve Spor Kulübü, geçmişten günümüze aktarılan değerli miraslarımızdan biri olan halk oyunlarını kentimizin çocuklarına öğretiyor. Kulüp başkanı aynı zamanda antrenörü olan Ceren Açıl, Büyükşehir Belediyesi sayesinde hiçbir zaman sıkıntı yaşamadığını ve malzeme, tesis anlamında şanslı olduklarını vurguladı. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında faaliyete geçen Gösteri Sanatları Merkezi’nin kendileri için velinimet olduğunun altını çizen Açıl “Burası bizim ikinci evimiz. Yapılan bu güzel yardımlar, sunulan bu güzel salon için başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a çok teşekkür ederiz” dedi.

 

“DESTEKLERİYLE BAŞARILARIMIZDA SÖZ SAHİBİ”

Kocaeli Folklor Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Buse Sertçetin ise yapılan çalışmaların avantajlarına dikkat çekerek “Böyle bir salona sahip olduğumuz için diğer yarışmacı ekiplere göre çok avantajlıyız. Spor salonlarımız büyük, geniş, ses ve ışık açısından oldukça iyi durumda. Özellikle soyunma odalarının sayısının fazla olması hazırlanmamıza yardımcı oluyor. Spora önem veren ve destekleriyle başarılarımızda söz sahibi olan Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

 

“BÜYÜKŞEHİR BİZİ ÇOK İYİ YERLERE GETİRDİ”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından yapılan malzeme yardımlarının kendilerine çok faydalı olunduğunun altını çizen kulübün bir diğer oyuncusu Furkan Yılmaz ise “Bir bütün oluyoruz. Çalışmaya ve yarışmaya çıktığımızda herkes tek tip oluyor. Kişiler arasındaki farklılık kalkıyor. Sporcuların sonuna kadar arkasındalar, tesis sıkıntısı olduğunda tesis açıyorlar. Spor yapılsın diye ellerinden geleni yapıyorlar” ifadelerini kullandı. Yılmaz ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayesinde biz çok iyi yerlere geldik ve gelmeye de devam edeceğiz diye belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.