Bu Tarifi Bir Kenara Yazın

Yaşam 20.11.2019 - 15:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2158+ kez okundu.
 

Bu Tarifi Bir Kenara Yazın

Merhabalar GebzeninSesi okuyucuları. Bugün sizlere Arap mutfağından bizlere ulaşan oradaki ismiyle kibbe ya da kubbeh olan içli köfte yapımını anlatacağım.
Ülkemizde genellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan içli köfte oldukça sevilen bir yemektir. Kızartması veya haşlaması yapılmaktadır. Siz tercihinize göre yapabilirsiniz. Haydi geçelim bu güzel yemeği yapmaya (: Hamuru için 2 bardak ince bulgur 1 çay bardağı irmik 3 bardak sıcak su 1 çay bardağı un 1 yumurta 1 kaşık biber biber salçası 1 kaşık domates salçası Tuz, pul biber, karabiber İç harcı için 200 gram kıyma Yarım çay bardağı sıvıyağ 1 adet büyük boy soğan Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi Tuz Karabiber Pul biber Kimyon Maydanoz Kızartmak için Sıvıyağ Hazırlanışı İlk olarak iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakalım. Bunun için bir tavaya sıvıyağı alıp ince kıyılmış kuru soğanı ekliyoruz. Biraz soteledikten sonra kıymayı üzerine ekleyip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıymanın pişmesine yakın tuz, pul biber, karabiber ekliyoruz. Ocaktan almadan önce dövülmüş cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekledikten sonra iç harcımızın altını kapatıyoruz. Daha sonra büyükçe bir kâseye 2 bardak ince bulgurumuzu alıp üzerine irmiği ekleyip 3 bardak sıcak suyumuzu ekliyoruz daha sonra üzerini kapatarak bulgurumuzun şişmesini sağlıyoruz. 10 dakika bekledikten sonra bulgurumuzu derin bir kaba boşaltıp üzerine geri kalan malzemelerimizi ekliyoruz. Biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, pul biber, yumurta ve unu ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 10 15 dakika yoğurarak kıvamına getiriyoruz. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizi ıslatarak içini oyuyoruz. Oldukça dikkatli açmak gerekiyor. Parçalanmaması ve güzel açılması için elimizi aralıklarla ıslatmamız gerekiyor. Açtığımız oyuğa iç harcımızdan koyup ağzını yavaşça kapatarak her iki ucunu sivrileştiriyoruz. Yapımı biraz zor görünse de zamanla eliniz alışacak. Kesinlikle pes etmeyin diyorum ve biz kadınların istersek neler yapabileceğimizi unutmayalım. (: Hazırladığımız içli köfteleri kızgın yağda kızartarak servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden kolaylıklar diliyorum. Afiyetler olsun. (: İnstagramdan beni takip etmeyi unutmayın (@bilge_mutfakta) Sıradaki tarif ne olsun? Yorumlarınızı bekliyorum. Haftaya yeni tarifte görüşmek dileğiyle..  
Merhabalar GebzeninSesi okuyucuları. Bugün sizlere Arap mutfağından bizlere ulaşan oradaki ismiyle kibbe ya da kubbeh olan içli köfte yapımını anlatacağım.

Ülkemizde genellikle Güneydoğu bölgesinde sıkça yapılan içli köfte oldukça sevilen bir yemektir. Kızartması veya haşlaması yapılmaktadır. Siz tercihinize göre yapabilirsiniz. Haydi geçelim bu güzel yemeği yapmaya (:


Hamuru için


2 bardak ince bulgur
1 çay bardağı irmik
3 bardak sıcak su
1 çay bardağı un
1 yumurta
1 kaşık biber biber salçası
1 kaşık domates salçası
Tuz, pul biber, karabiber


İç harcı için


200 gram kıyma
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Maydanoz
Kızartmak için
Sıvıyağ


Hazırlanışı


İlk olarak iç harcımızı hazırlayıp soğumaya bırakalım. Bunun için bir tavaya sıvıyağı alıp ince kıyılmış kuru soğanı ekliyoruz. Biraz soteledikten sonra kıymayı üzerine ekleyip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıymanın pişmesine yakın tuz, pul biber, karabiber ekliyoruz. Ocaktan almadan önce dövülmüş cevizi ve ince kıyılmış maydanozu ekledikten sonra iç harcımızın altını kapatıyoruz.


Daha sonra büyükçe bir kâseye 2 bardak ince bulgurumuzu alıp üzerine irmiği ekleyip 3 bardak sıcak suyumuzu ekliyoruz daha sonra üzerini kapatarak bulgurumuzun şişmesini sağlıyoruz. 10 dakika bekledikten sonra bulgurumuzu derin bir kaba boşaltıp üzerine geri kalan malzemelerimizi ekliyoruz. Biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber, pul biber, yumurta ve unu ekledikten sonra hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Yaklaşık 10 15 dakika yoğurarak kıvamına getiriyoruz.


Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizi ıslatarak içini oyuyoruz. Oldukça dikkatli açmak gerekiyor. Parçalanmaması ve güzel açılması için elimizi aralıklarla ıslatmamız gerekiyor. Açtığımız oyuğa iç harcımızdan koyup ağzını yavaşça kapatarak her iki ucunu sivrileştiriyoruz.


Yapımı biraz zor görünse de zamanla eliniz alışacak. Kesinlikle pes etmeyin diyorum ve biz kadınların istersek neler yapabileceğimizi unutmayalım. (:
Hazırladığımız içli köfteleri kızgın yağda kızartarak servis ediyoruz.
Deneyeceklere şimdiden kolaylıklar diliyorum. Afiyetler olsun. (:
İnstagramdan beni takip etmeyi unutmayın (@bilge_mutfakta)
Sıradaki tarif ne olsun? Yorumlarınızı bekliyorum.
Haftaya yeni tarifte görüşmek dileğiyle..

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.