BBP GENEL BAŞKANINDAN İNTERNET YASASINA DESTEK

Gündem 10.07.2020 - 09:52, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3134+ kez okundu.
 

BBP GENEL BAŞKANINDAN İNTERNET YASASINA DESTEK

BBP Genel Başkanı Destici "TİGAD" ile birlikte Basın Yasası teklifi hazırlıyoruz
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,  BBP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Destici, sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemenin gündemde olduğunu hatırlattı.  BBP olarak bu konu gündeme gelmeden önce Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile bir yasa teklifi hazırlığında olduklarını aktaran Destici, şu ifadeleri kullandı: “Hem sosyal medyayla ilgili hem de internet medyası üzerinden yayıncılıkla ilgili bir düzenleme getirilmesine tarafız. Özellikle gündeme de düşen Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya sitelerinin temsilcilik açması, ülkemize vergi ödemesi, bir muhatap olması, bir suç teşkil eden paylaşım olduğunda buna anında cevap hakkı verilebilmesi ve bunun gereğinin yapılabilmesi noktasında bir düzene sokulması gerekiyor ancak ben hiçbir zaman kapatılmasından yana olmadım. Kapatılmaması gerektiğinin altını çiziyorum ama mutlaka bir düzenleme yapılmalı. Sosyal medyadan sahte hesaplardan kim olursa olsun hiç kimse ayırt edilmemeli, kişilik haklarına saldırılmamalı, özel hayatın gizliliği ihlal edilmemeli. Dijital Medya alanında çalışan arkadaşlarımız var onlar içinde bir yasal düzenleme gerekli, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile bu konuda birlikte ortak çalışıyoruz ve bir yasa tasarısı hazırlıyoruz, kanunlaşması içinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum “dedi. Destici basın toplantısı sonrası, Tigad Genel Başkanı Okan Geçgel Ve Beraberinde Genel Sekreter Uğur Eskier, Genel Başkan Yardımcıları Bayram Polat Ve Erdem Yeşer’den Oluşan Heyeti Makamında Kabul Ederek, Tam Destek Sözü Verdi….
BBP Genel Başkanı Destici "TİGAD" ile birlikte Basın Yasası teklifi hazırlıyoruz


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,  BBP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Destici, sosyal medya ile ilgili bir yasal düzenlemenin gündemde olduğunu hatırlattı. 

BBP olarak bu konu gündeme gelmeden önce Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile bir yasa teklifi hazırlığında olduklarını aktaran Destici, şu ifadeleri kullandı:

“Hem sosyal medyayla ilgili hem de internet medyası üzerinden yayıncılıkla ilgili bir düzenleme getirilmesine tarafız. Özellikle gündeme de düşen Türkiye’de faaliyet gösteren sosyal medya sitelerinin temsilcilik açması, ülkemize vergi ödemesi, bir muhatap olması, bir suç teşkil eden paylaşım olduğunda buna anında cevap hakkı verilebilmesi ve bunun gereğinin yapılabilmesi noktasında bir düzene sokulması gerekiyor ancak ben hiçbir zaman kapatılmasından yana olmadım. Kapatılmaması gerektiğinin altını çiziyorum ama mutlaka bir düzenleme yapılmalı. Sosyal medyadan sahte hesaplardan kim olursa olsun hiç kimse ayırt edilmemeli, kişilik haklarına saldırılmamalı, özel hayatın gizliliği ihlal edilmemeli. Dijital Medya alanında çalışan arkadaşlarımız var onlar içinde bir yasal düzenleme gerekli, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) ile bu konuda birlikte ortak çalışıyoruz ve bir yasa tasarısı hazırlıyoruz, kanunlaşması içinde elimizden gelen gayreti göstereceğimizi ifade ediyorum “dedi.

Destici basın toplantısı sonrası, Tigad Genel Başkanı Okan Geçgel Ve Beraberinde Genel Sekreter Uğur Eskier, Genel Başkan Yardımcıları Bayram Polat Ve Erdem Yeşer’den Oluşan Heyeti Makamında Kabul Ederek, Tam Destek Sözü Verdi….

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.