Başkan, Köseköy Kavşağıʹnı inceledi

41 Kocaeli 25.10.2018 - 11:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1436+ kez okundu.
 

Başkan, Köseköy Kavşağıʹnı inceledi

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 110 metre kapalı tünel (dal-çık) 500 metre açık kısım ile inşası tüm hızıyla devam eden Kartepe Köseköy Kavşağı’ndaki çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç’ın da eşlik ettiği incelemede çalışmaların gece gündüz demeden hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Karaosmanoğlu, “Kartepe Köseköy Kavşağı, D-100 üzerinde önemli bir hizmeti yerine getirecek” açıklamasını yaptı. 20 KİLOMETRELİK BÖLÜM KESİNTİSİZ HALE GELECEK Proje anayolu bin 300 metre, 2 bin 600 metre de kuzey ve güney yan yollarıyla 1 adet de yaya köprüsü inşa edileceğini incelemede ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanılacağını da kaydetti. D-100 Karayoluʹnun Kuruçeşme ve Özdilek arasında yer alan 20 kilometrelik bölümünün kesintisiz hale gelmesinin önemine vurgu yapılan incelemede, trafik sıkışıklığının giderilmesinin de bölge için büyük bir kazanım olduğu belirtildi. ARAÇ YIĞILMALARININ DA ÖNÜNE GEÇECEK Kartepe ilçe merkezine bağlantı sağlamasından dolayı D-100’deki önemli noktalardan biri özelliğini taşıması, Battı-çıktı şeklinde yapılması nedeniyle de Köseköy kavşağı, D-100’ün böldüğü ilçede bir bütünlük oluşturacak. Trafik ışıklarından kaynaklı araç yığılmalarının da önüne geçecek Kavşak, İstanbul-Ankara yönlü araç trafiğini transit hale getirecek. Yan yollar ise ilçe merkezinden giriş çıkışları sağlayacak. Köseköy Kavşağı TEM otoyolundan giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçlarından kaynaklanan trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Kavşaktaki yan yollar Sabancı Kavşağı yan yollarına bağlanacak. Yan yollar dönüş şeritleriyle üç şerit olacak. Tünel içi ise 2 çarpı 2 şerit olarak yapılıyor.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 110 metre kapalı tünel (dal-çık) 500 metre açık kısım ile inşası tüm hızıyla devam eden Kartepe Köseköy Kavşağı’ndaki çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ve Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç’ın da eşlik ettiği incelemede çalışmaların gece gündüz demeden hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Karaosmanoğlu, “Kartepe Köseköy Kavşağı, D-100 üzerinde önemli bir hizmeti yerine getirecek” açıklamasını yaptı.

20 KİLOMETRELİK BÖLÜM KESİNTİSİZ HALE GELECEK


Proje anayolu bin 300 metre, 2 bin 600 metre de kuzey ve güney yan yollarıyla 1 adet de yaya köprüsü inşa edileceğini incelemede ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, kavşak çalışmasında 35 bin sıcak asfalt, 11 bin metrekare parke, 10 bin 500 metre de bordür kullanılacağını da kaydetti. D-100 Karayoluʹnun Kuruçeşme ve Özdilek arasında yer alan 20 kilometrelik bölümünün kesintisiz hale gelmesinin önemine vurgu yapılan incelemede, trafik sıkışıklığının giderilmesinin de bölge için büyük bir kazanım olduğu belirtildi.

ARAÇ YIĞILMALARININ DA ÖNÜNE GEÇECEK


Kartepe ilçe merkezine bağlantı sağlamasından dolayı D-100’deki önemli noktalardan biri özelliğini taşıması, Battı-çıktı şeklinde yapılması nedeniyle de Köseköy kavşağı, D-100’ün böldüğü ilçede bir bütünlük oluşturacak. Trafik ışıklarından kaynaklı araç yığılmalarının da önüne geçecek Kavşak, İstanbul-Ankara yönlü araç trafiğini transit hale getirecek. Yan yollar ise ilçe merkezinden giriş çıkışları sağlayacak. Köseköy Kavşağı TEM otoyolundan giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçlarından kaynaklanan trafik yükünü de ortadan kaldıracak. Kavşaktaki yan yollar Sabancı Kavşağı yan yollarına bağlanacak. Yan yollar dönüş şeritleriyle üç şerit olacak. Tünel içi ise 2 çarpı 2 şerit olarak yapılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.