Başkan Bıyık’tan Çanakkale Mesajı

Darıca 17.03.2020 - 14:31, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2748+ kez okundu.
 

Başkan Bıyık’tan Çanakkale Mesajı

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlandı.
Başkan Muzaffer Bıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Türk Milleti, 105 yıl önce özgürlük ve bağımsızlığa olan inancıyla tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de büyük bir direniş göstermiş, donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan düşmana karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Gösterdiği kahramanlıkla ‘Çanakkale Geçilmez’ olgusunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Çanakkale, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biri olan Çanakkale, tüm işgal devletlerine vatanın bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden dirilişin de ilk adımları olmuştur. Çanakkale destanı, kenetlenen ve birlik olan milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerlerimiz, dün nasıl Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu gün de aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlandı.

Başkan Muzaffer Bıyık, mesajında şu ifadelere yer verdi: “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.

Türk Milleti, 105 yıl önce özgürlük ve bağımsızlığa olan inancıyla tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de büyük bir direniş göstermiş, donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan düşmana karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Gösterdiği kahramanlıkla ‘Çanakkale Geçilmez’ olgusunu tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Çanakkale, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır.

Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biri olan Çanakkale, tüm işgal devletlerine vatanın bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden dirilişin de ilk adımları olmuştur.

Çanakkale destanı, kenetlenen ve birlik olan milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır ve tarihe altın harflerle yazılan bir zaferdir. Türk Milleti ve onun bağrından çıkan kahraman askerlerimiz, dün nasıl Çanakkale’de ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu gün de aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.