AYM CHP'nin İNFAZ YASASI'NIN İPTALİ BAŞVURUSUNU İPTAL ETTİ

Gündem 17.07.2020 - 17:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3196+ kez okundu.
 

AYM CHP'nin İNFAZ YASASI'NIN İPTALİ BAŞVURUSUNU İPTAL ETTİ

Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, İnfaz Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu kabul etmedi.
CHP'nin İnfaz Yasası'na karşı tepkisi devam ediyor... Geçtiğimiz aylarda AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen af düzenlemesine, CHP 'hayır' dedi. İnfaz düzenlemesinin genişletilmesi gerektiğini ifade eden CHP suçsuz insanların cezaevinde olduğunu savundu. Muhalefet partisi bununla da kalmadı ve yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya karar verdi. AYM'DEN CHP'YE RET Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'nin, 90 bin hükümlüyü tahliye eden İnfaz Yasası'nın "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti. CHP yasayı, Meclis’e sevk edildiği günden bu yana düşünce suçlularını bütünüyle kapsam dışında bırakması, tutukluları kapsamaması, kişiye karşı işlenen suçlarla ilgili af niteliğinde düzenlemeler içerdiği için eleştirmişti.
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, İnfaz Yasası'nın iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu kabul etmedi.

CHP'nin İnfaz Yasası'na karşı tepkisi devam ediyor...

Geçtiğimiz aylarda AK Parti ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen af düzenlemesine, CHP 'hayır' dedi.

İnfaz düzenlemesinin genişletilmesi gerektiğini ifade eden CHP suçsuz insanların cezaevinde olduğunu savundu.

Muhalefet partisi bununla da kalmadı ve yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşımaya karar verdi.

AYM'DEN CHP'YE RET

Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'nin, 90 bin hükümlüyü tahliye eden İnfaz Yasası'nın "şekil yönünden" iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yaptığı başvuruyu reddetti.

CHP yasayı, Meclis’e sevk edildiği günden bu yana düşünce suçlularını bütünüyle kapsam dışında bırakması, tutukluları kapsamaması, kişiye karşı işlenen suçlarla ilgili af niteliğinde düzenlemeler içerdiği için eleştirmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.