AYASOFYA'NIN AÇILŞI İÇİN LOKMA DAĞITILAR

41 Kocaeli 17.07.2020 - 14:02, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2953+ kez okundu.
 

AYASOFYA'NIN AÇILŞI İÇİN LOKMA DAĞITILAR

Bakanlar Kurulu’nun 24 Kasım 1934 yılında kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya Cami’nin statüsü uzun yıllar boyunca milletimizin gönlünde derin bir yara bırakmıştır.
Toplumsal talep ve karşılığı hiç bitmeden devam eden bu tartışma nihayet sonuca bağlanmıştır. Türkiye, egemen bir devlet olarak tarihinin, milletinin inanç ve hassasiyetlerinin gereğini şüphesiz yerine getirmiştir. Ayasofya’nın, UNESCO kültürel miras listesi içerisinde olması ibadet amacıyla kullanılmasına aykırı değildir. Ayasofya’nın medeniyet tarihimizde yeri yalnızca camiden ibaret değildir. Kadim medeniyetimizin nitelikli sanat yansımalarını içeren, fethin sembolü olduğu kadar İslam dünyası içerisinde derin anlamları olan bir ibadet yeridir. Milletimizin Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması yönündeki 86 yıldır bitmek bilmeyen özlemi yıllardır bu davanın savunucusu ve yılmaz neferi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’da yaptığı açıklamayla son bulmuştur. Devletimiz, cami olarak vakfedilen Ayasofya'yı asli amacına göre tekrar ibadete açarak tüm İslam dünyasının beklemiş olduğu kararı açıklamıştır. Ayasofya’nın açılması yalnızca ülkemizi ilgilendiren bir karar değildir. İslam coğrafyasındaki kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır. Kendi topraklarımızda, Ayasofya’nın mahzun kalması hep yüreklerde yaraydı. Mülkiyeti Türkiye'de olan bir yapının aslından uzaklaştırılması, egemenliğimize de ters düşen bir durumdu. Ayasofya, bu tarihi kararla vuslat bekleyen milyonlarca yürekte hüzün son bulmuştur. Bu kararla, Ayasofya, taşıdığı anlamla yeniden buluşmuştur. Fatih'in ve tarihin emaneti Ayasofya, artık manevi heybetine de yeniden kavuşacaktır. Necip Fazıl, Sezai Karakoç ve Osman Yüksel Serdengeçti gibi birçok üstadın davası ve büyük bir heyecanla bekleyen milyonların duası, sonunda karşılık bulmuştur. Aziz Milletimize ve İslam alemine bir kez daha hayırlı olsun. LOKMA DAĞITILAN YERLER: 1-) İzmit: Fevziye Camii 2-) Kartepe: Park Camii 3-) Karamürsel: Merkez Camii 4-) Kandıra: Şefik Camii 5-) Derince: 1) Merkez Camii 2) İshakcılar Camii 6-) Dilovası: Merkez Camii 7-) Darıca: Bahçelievler Camii 8-) Çayırova: Mandıra Camii 9-) Başiskele: Yuvacık Merkez Camii 10-) Gölcük: Tevfik Hoca Camii 11-) Körfez: 1)Yeniyali Mah. Merkez Camii 2)Mimar Sinan Mah. Mehmet Akif Ersoy Camii 12-) Gebze 1) Mustafapaşa Camii  2) İlçe Başkanlığı Önü
Bakanlar Kurulu’nun 24 Kasım 1934 yılında kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya Cami’nin statüsü uzun yıllar boyunca milletimizin gönlünde derin bir yara bırakmıştır.

Toplumsal talep ve karşılığı hiç bitmeden devam eden bu tartışma nihayet sonuca bağlanmıştır. Türkiye, egemen bir devlet olarak tarihinin, milletinin inanç ve hassasiyetlerinin gereğini şüphesiz yerine getirmiştir.

Ayasofya’nın, UNESCO kültürel miras listesi içerisinde olması ibadet amacıyla kullanılmasına aykırı değildir.

Ayasofya’nın medeniyet tarihimizde yeri yalnızca camiden ibaret değildir. Kadim medeniyetimizin nitelikli sanat yansımalarını içeren, fethin sembolü olduğu kadar İslam dünyası içerisinde derin anlamları olan bir ibadet yeridir.

Milletimizin Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması yönündeki 86 yıldır bitmek bilmeyen özlemi yıllardır bu davanın savunucusu ve yılmaz neferi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 10 Temmuz’da yaptığı açıklamayla son bulmuştur.

Devletimiz, cami olarak vakfedilen Ayasofya'yı asli amacına göre tekrar ibadete açarak tüm İslam dünyasının beklemiş olduğu kararı açıklamıştır. Ayasofya’nın açılması yalnızca ülkemizi ilgilendiren bir karar değildir. İslam coğrafyasındaki kardeşliğin pekişmesine vesile olacaktır.

Kendi topraklarımızda, Ayasofya’nın mahzun kalması hep yüreklerde yaraydı.

Mülkiyeti Türkiye'de olan bir yapının aslından uzaklaştırılması, egemenliğimize de ters düşen bir durumdu.

Ayasofya, bu tarihi kararla vuslat bekleyen milyonlarca yürekte hüzün son bulmuştur. Bu kararla, Ayasofya, taşıdığı anlamla yeniden buluşmuştur. Fatih'in ve tarihin emaneti Ayasofya, artık manevi heybetine de yeniden kavuşacaktır.

Necip Fazıl, Sezai Karakoç ve Osman Yüksel Serdengeçti gibi birçok üstadın davası ve büyük bir heyecanla bekleyen milyonların duası, sonunda karşılık bulmuştur.

Aziz Milletimize ve İslam alemine bir kez daha hayırlı olsun.

LOKMA DAĞITILAN YERLER:
1-) İzmit: Fevziye Camii
2-) Kartepe: Park Camii
3-) Karamürsel: Merkez Camii
4-) Kandıra: Şefik Camii
5-) Derince: 1) Merkez Camii 2) İshakcılar Camii
6-) Dilovası: Merkez Camii
7-) Darıca: Bahçelievler Camii
8-) Çayırova: Mandıra Camii
9-) Başiskele: Yuvacık Merkez Camii
10-) Gölcük: Tevfik Hoca Camii
11-) Körfez: 1)Yeniyali Mah. Merkez Camii
2)Mimar Sinan Mah. Mehmet Akif Ersoy Camii
12-) Gebze 1) Mustafapaşa Camii 
2) İlçe Başkanlığı Önü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.