AKAR'DAN 23 NİSAN MESAJI

Gündem 22.04.2020 - 11:37, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2864+ kez okundu.
 

AKAR'DAN 23 NİSAN MESAJI

Cumhuriyetimizin en temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının bu yıl 100’üncü yılını kutluyoruz. 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu, bir ulusun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir. Gazi Meclisimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin bağımsızlık savaşını başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, sosyal Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Gücünü Türk Ulusu'na güveninden ve sevgisinden alan Atatürk'ün, gerek hazırlık aşamasında, gerek savaş sırasında attığı tüm adımlar, Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusundan ödün vermeyen ortak düşüncesini yansıtmaktadır.  Büyük Önder Atatürk, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününü barışın, sevginin, umudun, kardeşliğin ve aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımıza aklın ve bilimin yol göstericiliğinde özgür ve yaratıcı bireyler olabilmeleri için gereken eğitim olanaklarını sağlamak çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel görevlerinden birisidir. Sevgili çocuklar; coşkuyla kutlamayı beklediğiniz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu sene evlerinizde kutlayacaksınız. Tarihi bir döneme tanıklık ettiğiniz bugünlerde dayanışmanın, sevginin, barışın ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladık. Ulusal Egemenliğin 100. Yılında Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisan'larda buluşmak dileğiyle,  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum. Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha özlem, saygı ve minnetle anıyorum.                                                                                                               Haydar AKAR                                                                                                         Kocaeli Milletvekili

Cumhuriyetimizin en temel kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının bu yıl 100’üncü yılını kutluyoruz.

23 Nisan, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşunu, bir ulusun uyanışını; esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir.

Gazi Meclisimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde uçurumun kıyısında olan bir ülkenin bağımsızlık savaşını başarıyla yürütmüş, laik, demokratik, sosyal Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır.

Gücünü Türk Ulusu'na güveninden ve sevgisinden alan Atatürk'ün, gerek hazırlık aşamasında, gerek savaş sırasında attığı tüm adımlar, Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük tutkusundan ödün vermeyen ortak düşüncesini yansıtmaktadır. 

Büyük Önder Atatürk, TBMM'nin açıldığı 23 Nisan gününü barışın, sevginin, umudun, kardeşliğin ve aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımıza aklın ve bilimin yol göstericiliğinde özgür ve yaratıcı bireyler olabilmeleri için gereken eğitim olanaklarını sağlamak çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel görevlerinden birisidir.

Sevgili çocuklar; coşkuyla kutlamayı beklediğiniz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı bu sene evlerinizde kutlayacaksınız. Tarihi bir döneme tanıklık ettiğiniz bugünlerde dayanışmanın, sevginin, barışın ve sağlığın ne kadar önemli olduğunu anladık. Ulusal Egemenliğin 100. Yılında Coşkuyla kutlayacağımız nice 23 Nisan'larda buluşmak dileğiyle,  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.

Bıraktığı eserleriyle gönüllerimizde yaşayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha özlem, saygı ve minnetle anıyorum.

 

 

                                                                                                          Haydar AKAR

                                                                                                        Kocaeli Milletvekili

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.