Ahlaksız diziler filmler hangileri ahlaksızlık haberleri sondakika haberleri

Gündem 10.08.2018 - 12:54, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3200+ kez okundu.
 

Ahlaksız diziler filmler hangileri ahlaksızlık haberleri sondakika haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, yabancı dizi, film ve bilgisayar oyunlarındaki islamofobik unsurların yanı sıra milli, manevi ve ahlaki değerleri aşağılayıcı içeriklere karşı harekete geçti
Özellikle gençleri bu duruma karşı bilinçlendirmek üzere proje başlatan GSB, "Farkındayız" sitesinde bazı yabancı içerikleri inceliyor. Yabancı dizi, film ve bilgisayar oyunu gibi yapımlarda doğrudan veya saklı şekilde Türk kültür ve geleneklerine, dini değerlere karşı yapılan hakaret unsurlarına karşı gençler bilinçlendiriyor. Daha duyarlı bir toplum olarak milli ve manevi değerleri sahip çıkılması amacıyla GSB projesi kapsamında 40 yabancı içerik incelendi. Bunun için özel olarak psikologların da bulunduğu bir ekip kuruldu. Bakanlığın yürüttüğü proje kapsamında "Farkındayız" sitesi ve video kanalı oluşturuldu. Sitede yer alan bazı dizi ve filmler haricinde vatandaş da ihbar hattını arayarak hakaret veya aşağılayıcı filmleri bildiriyor. Ortaokul ve liselerde farkındalık oluşturmak için "Farkındayız" projesi tanıtılarak olumsuz içeriklere karşı gençler bilinçlendirilecek. Bu kapsamda 100 bin gence de seminer verilecek. Ayrıca aile, öğretmen ve imamlara proje çatısı altında eğitim seminerleri verilerek; dini, kültürel değerlere sahip çıkan gençlere rehber olmaları için çalışmalar yürütülecek. 2016 yılında yürütülen "Oyunlarda İslamofobi" projesi bir yılda yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştı. "Farkındayız" projesinin de oyunlarda islamofobi çalışmasının devamı olduğunu söyleyen uzmanlar, başlıkların genişletileceğini söyledi. EVRENSEL BİR ÇALIŞMA OLACAK Edinilen bilgiye göre; proje başlıkları çoğaltılarak diğer dini ve milli değerlerin kötülendiği içerikler de konulacak. Ayrıca çocuklarda şiddet, cinsel içerikler, oyun bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı gibi konular da işlenecek. Böylelikle uluslararası bir çalışmanın dünyanın her yerindeki ebeveynlere rehber olacağı açıklandı. Dünya çapında bütün film ya da dizi değerlendirmesinin mümkün olmamasından dolayı sadece en çok bilinen ve izlenen yapımlar, örnek olarak projede yer alacak.   Derya Budak Türkiyegazetesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü, yabancı dizi, film ve bilgisayar oyunlarındaki islamofobik unsurların yanı sıra milli, manevi ve ahlaki değerleri aşağılayıcı içeriklere karşı harekete geçti

Özellikle gençleri bu duruma karşı bilinçlendirmek üzere proje başlatan GSB, "Farkındayız" sitesinde bazı yabancı içerikleri inceliyor. Yabancı dizi, film ve bilgisayar oyunu gibi yapımlarda doğrudan veya saklı şekilde Türk kültür ve geleneklerine, dini değerlere karşı yapılan hakaret unsurlarına karşı gençler bilinçlendiriyor. Daha duyarlı bir toplum olarak milli ve manevi değerleri sahip çıkılması amacıyla GSB projesi kapsamında 40 yabancı içerik incelendi. Bunun için özel olarak psikologların da bulunduğu bir ekip kuruldu. Bakanlığın yürüttüğü proje kapsamında "Farkındayız" sitesi ve video kanalı oluşturuldu. Sitede yer alan bazı dizi ve filmler haricinde vatandaş da ihbar hattını arayarak hakaret veya aşağılayıcı filmleri bildiriyor.

Ortaokul ve liselerde farkındalık oluşturmak için "Farkındayız" projesi tanıtılarak olumsuz içeriklere karşı gençler bilinçlendirilecek. Bu kapsamda 100 bin gence de seminer verilecek. Ayrıca aile, öğretmen ve imamlara proje çatısı altında eğitim seminerleri verilerek; dini, kültürel değerlere sahip çıkan gençlere rehber olmaları için çalışmalar yürütülecek. 2016 yılında yürütülen "Oyunlarda İslamofobi" projesi bir yılda yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştı. "Farkındayız" projesinin de oyunlarda islamofobi çalışmasının devamı olduğunu söyleyen uzmanlar, başlıkların genişletileceğini söyledi.

EVRENSEL BİR ÇALIŞMA OLACAK

Edinilen bilgiye göre; proje başlıkları çoğaltılarak diğer dini ve milli değerlerin kötülendiği içerikler de konulacak. Ayrıca çocuklarda şiddet, cinsel içerikler, oyun bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı gibi konular da işlenecek. Böylelikle uluslararası bir çalışmanın dünyanın her yerindeki ebeveynlere rehber olacağı açıklandı. Dünya çapında bütün film ya da dizi değerlendirmesinin mümkün olmamasından dolayı sadece en çok bilinen ve izlenen yapımlar, örnek olarak projede yer alacak.

 

Derya Budak Türkiyegazetesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.