Acaba Kimin Dediği Doğru?

Gündem 05.12.2019 - 14:19, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2264+ kez okundu.
 

Acaba Kimin Dediği Doğru?

Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Bayram, İYİ Parti Gençlik Kolları ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün arasında yaşanan Gebze'nin nüfusu tartışmasını kaleme aldı.
Geçtiğimiz günlerde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gaziantep’te düzenlenen “Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu” na konuşmacı olarak katılmış ve orada bir konuşma yapmıştı.   Forumdaki konuşmadan sonra İyi Parti Gebze Gençlik Kolları bir basın açıklaması yaparak Başkan Büyükgöz’e Suriyeli göçmenler meselesinden ötürü eleştirilerde bulunmuş ve başkandan forumda kurduğu cümleler hakkında açıklama istemişti.   Bu eleştiriler içerisinde benim dikkatimi çeken şey, İyi Partili gençlerin basın açıklamalarının son paragrafındaki cümleydi. Gençlerin cümlesini aynen paylaşıyorum:   “Son olarak Gebze’nin belediye başkanı olan Zinnur Büyükgöz’e, Gebze’nin nüfusunun 270 bin değil 370 bin olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Umarız ki, sayın başkanın Gebze’ye olan ilgisi nüfus bilgisine olan hakimiyeti kadar uzak ve alakasız değildir.”   Evet. İyi Partili gençlerin eleştirisi, başkanın Gebze’nin nüfusunu 270 bin olarak belirtmesi.  Yani gençlere göre bu rakam 370 bin. Haliyle başkanın verdiği rakamla bu rakam arasında 100 bin fark var.   Acaba diyorum, başkan bu rakamları verirken dilinde bir sürçme mi oldu?! Gerçi öyle olsa yine 300’lü rakamlar arasında 370 bin değil de 307 bin falan diyebilirdi gibi geliyor aklıma ama hazır yeri gelmişken şunu da söyleyeyim:   Biliyorsunuz, Gebze’nin nüfus polemiği yıllardır tartışılan ve bir türlü netleştirilemeyen bir konu. Özellikle Kocaeli bazında, yok Kocaeli’nin en büyük ilçesi Gebze’ydi yok İzmit’ti tartışmaları. Tabelalardaki rakamları az gösterme, çok gösterme cambazlıkları ve bir sürü şey…   Ben de bu yaşanan polemik üzerine kısa bir araştırma yaptım ve 2018 itibariyle Gebze’nin ve İzmit’in nüfusuna baktım.   Sizlerle o rakamları paylaşıyorum:   Gebze’nin nüfusu 371 bin. Erkek nüfus 188.436, kadın nüfusu ise 182.564 İzmit’in nüfusu 363.416. Erkek nüfusu 180.087, kadın nüfusu ise 183.329   Evet. Resmi rakamlar bu şekilde.   Gelelim şimdi sonuçlara…   Kocaeli’nin en büyük ilçesi İzmit değil Gebze’ymiş! Başkana göre Gebze’nin nüfusu 270 bin değilmiş! İyi Partili gençlere göre de nüfus 370 bin değilmiş!   Resmi rakamlara göre Gebze’nin nüfusu 371 bin. Bunu hem belediye başkanımıza hem partili genç arkadaşlarımıza bildirmiş olalım.   Umarım nüfus polemiği konusu da böylelikle tatlıya bağlanmış olur.   Kalın sağlıcakla...  
Genel Yayın Yönetmenimiz Hakan Bayram, İYİ Parti Gençlik Kolları ile Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'ün arasında yaşanan Gebze'nin nüfusu tartışmasını kaleme aldı.

Geçtiğimiz günlerde Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gaziantep’te düzenlenen “Göç ve Yerinden Edilmeye Yönelik Yerel Çözümler Uluslararası Forumu” na konuşmacı olarak katılmış ve orada bir konuşma yapmıştı.

 

Forumdaki konuşmadan sonra İyi Parti Gebze Gençlik Kolları bir basın açıklaması yaparak Başkan Büyükgöz’e Suriyeli göçmenler meselesinden ötürü eleştirilerde bulunmuş ve başkandan forumda kurduğu cümleler hakkında açıklama istemişti.

 

Bu eleştiriler içerisinde benim dikkatimi çeken şey, İyi Partili gençlerin basın açıklamalarının son paragrafındaki cümleydi. Gençlerin cümlesini aynen paylaşıyorum:

 

“Son olarak Gebze’nin belediye başkanı olan Zinnur Büyükgöz’e, Gebze’nin nüfusunun 270 bin değil 370 bin olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Umarız ki, sayın başkanın Gebze’ye olan ilgisi nüfus bilgisine olan hakimiyeti kadar uzak ve alakasız değildir.”

 

Evet. İyi Partili gençlerin eleştirisi, başkanın Gebze’nin nüfusunu 270 bin olarak belirtmesi.  Yani gençlere göre bu rakam 370 bin. Haliyle başkanın verdiği rakamla bu rakam arasında 100 bin fark var.

 

Acaba diyorum, başkan bu rakamları verirken dilinde bir sürçme mi oldu?! Gerçi öyle olsa yine 300’lü rakamlar arasında 370 bin değil de 307 bin falan diyebilirdi gibi geliyor aklıma ama hazır yeri gelmişken şunu da söyleyeyim:

 

Biliyorsunuz, Gebze’nin nüfus polemiği yıllardır tartışılan ve bir türlü netleştirilemeyen bir konu. Özellikle Kocaeli bazında, yok Kocaeli’nin en büyük ilçesi Gebze’ydi yok İzmit’ti tartışmaları. Tabelalardaki rakamları az gösterme, çok gösterme cambazlıkları ve bir sürü şey…

 

Ben de bu yaşanan polemik üzerine kısa bir araştırma yaptım ve 2018 itibariyle Gebze’nin ve İzmit’in nüfusuna baktım.

 

Sizlerle o rakamları paylaşıyorum:

 

Gebze’nin nüfusu 371 bin. Erkek nüfus 188.436, kadın nüfusu ise 182.564

İzmit’in nüfusu 363.416. Erkek nüfusu 180.087, kadın nüfusu ise 183.329

 

Evet. Resmi rakamlar bu şekilde.

 

Gelelim şimdi sonuçlara…

 

  1. Kocaeli’nin en büyük ilçesi İzmit değil Gebze’ymiş!
  2. Başkana göre Gebze’nin nüfusu 270 bin değilmiş!
  3. İyi Partili gençlere göre de nüfus 370 bin değilmiş!

 

Resmi rakamlara göre Gebze’nin nüfusu 371 bin. Bunu hem belediye başkanımıza hem partili genç arkadaşlarımıza bildirmiş olalım.

 

Umarım nüfus polemiği konusu da böylelikle tatlıya bağlanmış olur.

 

Kalın sağlıcakla...

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.